Okategoriserade

Snart framme

Nu sitter vi i flygbussen från Arlanda på väg mot stockholm. Resan har gått kanonbra!!! Jag har fått så himla mycket hjälp av trevliga människor, jag vet inte hur jag skulle klarat allt annars!! Det kändes som att det var på håret att vi hann med planet. Jag var ju tvungen att fälla ihop Babyzen vid gaten, men imorse när Jair fällde upp den så såg han inte regnskyddet som låg där också. Oturligt nog fastnade det i vagnen så att det inte gick att fälla ihop den!!!!!! En snäll kvinna och hennes man erbjöd sig att hjälpa mig på med alla grejer och eftersom jag var tvungen att fälla ihop vagnen och lösa regnskydd-problemet så tacka ja direkt och frågade om hon kunde hålla Lucas. Åhhhh vad mysigt svarade hon! Hennes man hjälpte mig med vagnen och sen hjälpte dom mig att bära den och min väska. Så himla snälla!!!!

Lucas somnade efter halva vägen och sov igenom hela landning, påklädningen och sover fortfarande.

När vi skulle på flygbussen sen så var det en unge kille som fick hålla en sovande Lucas. Han frågade hur man fällde ihop vagnen men jag kände att det var enklare om jag gjorde det så jag frågade om han kunde hålla min son under tiden. Javisst svarade han, hur gör man det då? Haha! Lucas sov igenom det också. En riktig trötter!

20131116-100731.jpg

20131116-100852.jpg

19 Comments

 • Isabelle

  Jag håller med Sanna, inte bra att ha han så på sätet i bussen.
  Tänk om de sker en snabb inbromsning eller en krock, då slungas han ner därifrån innan du hinner reagera.
  Har själv varit med om de, då en buss krocka med en bil och min kompis satt med ryggen mot fönster och benen på sätena hon åkte pladask ner på golvet. Som tur var så var vi tonåringar då och hon fick lite blåmärken. Men ett barn kan de gå illa med.

 • lillalady

  Sanna och Isabelle: Ni funderade inte på att bussen kanske stod stilla när hon tog kortet, innan ni började klaga och kritisera? Man ska inte alltid dra egna slutsatser. Nästa gång kan ni ju fråga innan ni säger att någon är oansvarig.

  • EmmaEmma

   Självklart har jag inte min son liggandes på sätet när bussen kör! Precis som lilla lady skriver, fråga gärna först! Den här bilden tog jag när jag satte på mig säkerhetsbältet innan bussen körde iväg!

  • EmmaEmma

   Jag ringde Flygbussarna iförväg och frågade och dom sa att man skulle ha barnen i knät. Man får inte ta med barnbilstol eller babyskydd på deras bussar. Jag hade på mig säkerthetsbälte och sen hade jag Lucas i bärsele på mig. Det kändes säkrast tyckte jag. Om vi skulle krocka så satt jag fast ordentligt och han satt fast i mig. Har du något bättre förslag? Jag ska ju åka imon igen!

 • Mommo

  Medan ”förhöret” pågår om Stockholmsresan på din blogg så hoppas vi att du och Lucas har det riktigt mysigt. Vi hoppas också att ni träffar många trevliga bloggare och får nya fina kontakter!
  Känns tryggt att du är resvan och vet hur man skaffar den information som krävs inför en resa.
  Kramisar från oss

 • lillalady

  Herregud Sanna. Varför är jag inte förvånad att det är du som kritiserar och ifrågasätter? Har läst fler av dina inlägg. Mer negativ människa får man väl leta efter. Har inte du tre barn att ta hand om istället för att sitta här och klaga?

 • Selia

  Hej
  Jag tror inte att du gjorde något fel alla åker väl buss någon gång och då har ni mest barnet i barnvagnen elle hur det nästan samma då er vi alla mammor och pappor o ansvarig ??? Tyvärr har många företagare sina regler om man vill eller inte.
  Väldigt barnslig att anklaga någon innan man frågar du är inte o ansvarig jag vet du är en jätte bra mamma till lilla lucas
  Krammmm

 • Ayse

  Dom som klagar på andra brukar oftast har dålig självkänsla. Istället för att skriva på detta sättet som du gör så ge konstruktiva råd! Hur skulle du sitta med ett barn på en buss? Hur gör du ex när/ om du är utomlands? Använder du ekovaror? Gör du egen mat? Har du ammat alla dina barn i minst 6 månader. Annars är man ju en väldigt ansvarslös dålig förälder. Trött på föräldrar som klagar på andra!

 • Ayse

  Sanna: när du går på bussen och det inte går att sätta fast barnvagnen går du av bussen då o väntar på en ny buss med bättre säkerhet? Att ett barn sitter på sin förälders knä utan bälte är väl inte någon större skillnad än ett barn som sitter i sin vagn på en buss? Skulle man välja o önska skulle man önska att alla bussar hade höjt säkerheten på sina bussar precis som man tänker med bilar. Man behöver inte ha bälte på sig i en buss men i en bil är det lag. Åker man utomlands till vissa länder så har man tur om det finns bilbälten i bilar eller att det finns övergångsställen.

 • Sanna mamma till Alvin

  Svar till dig lillalady: Jag åker inte buss överhuvudtaget! Om jag skulle behöva det så åker jag bara inom stan där bussarna kär i 30 km/h, och ja, går det inte att spänna fast vagnen skulle jag vänta på nästa buss. Herregud, mina barn är ju viktigare än något jag ska i väg på! Man kan ju inte skylla på deras säkerhetsregler, det ät ju bi föräldrar som ansvarr för våra barn!!

  När vi har åkt utomlands har vi hört oss för innan och haft taxiföretag som hämta upp oss som har godkänd bilbarnstolar i sina bilar. Skulle ALDRIG åka med mina barn fritt i en bil, och speciellt inte i ett annat land. Det är enligt mig väldigt oansvarigt.

  Och Emma, det spelar ingen till att du har bälte på dig och har honom i en bärsele. Vid en krock väger Lucas 10 gånger så mycket och då håller knappast en simpel BÄRSELE. Dessutom är inte hans nacke redo för att sitta så vid en krock! Nej, jag tycker att vissa saker får man kanske strunta i om det inte kan ske på ett säkert sätt, för i slutänden är väl ändå er son viktigare än en tillställning?

  Jag förstår inte varför alla ”försvarar”? Ni borde ju precis som jag veta att det är farligt? Om det inte är ok för mig att klaga på Emm, varför är det då ok för er att klaga på mig?

 • lillalady

  Sanna: Nästa gång du ska skriva ett svar kan du ju ta dig tid att läsa igenom kommentarerna. Jag frågade inte hur du gör när du åker buss, det var Ayse. Jag skrev att du är väldigt negativ mot Emma hela tiden och konstant ifrågasätter och kritiserar henne och drar egna slutsater, istället för att fråga innan du kritiserar henne för att vara oansvarig som åker buss med sonen på sätet (vilket hon ju inte gjorde). Vilken tur att du kunde klaga på att hon hade honom i bärselen istället.

  Enligt ditt svar som du skrev verkar det som att alla föräldrar som åker buss är oansvariga. Så alla föräldrar som inte har körkort ska enligt dig åka taxi om dom ska någonstans, eller stanna hemma. Vi kanske helt enkelt borde förbjuda barnvagnar på bussar, för barnen sitter ju inte säkert i vagnen heller om bussen skulle krocka. Sen borde vi kanske förbjuda folk att köra bil med barn, för det sker ju faktiskt bilolyckor, och hur kan man riskera att krocka bara för att åka på ett event? Alla föräldrar ska kanske stanna inne med barnen tills dom blir 18 år så dom inte utsätter dom för någon fara. Fast dom flesta olyckorna sker ju i hemmet, så det bästa är kanske om folk slutar skaffa barn helt och hållet. Fast vad ska du då klaga på om du inte kan klaga på utvilade eller oansvariga föräldrar?

 • Ayse

  Men kan ite vara perfekt i allt utan alltid göra sitt bästa utifrån dom förutsättningar man har. Jag tror att du också har dina brister. Jag ger inte alltid mitt barn ekomat, ger ibland köpgröt, badar det inte varje dag. För en förälder som alltid ger sitt barn ekomat vadar barnet varje vecka eller gör egen gröt så är jag säkert väldigt oansvarig i dennes ögon. Jag har förstått att du har många barn, hur gör ni när ni ska ska åka flygbussar? Har du tips på hur Emma kunde gjort? Har läst andra kommentarer du skrivit, du klagar mer än någon. Ge istället konstruktiva råd. För din bitterhet och allt kritiserande smittar säkert av sig till dina barn, för mig är det oansvarigt.

 • Selia

  Hej

  Sanna:
  Har läst andra kommentarer du skrivit, du klagar mer än någon. Ge istället konstruktiva råd.
  Jag tror inte på dig att det du skriver att du skulle vänta tills nästa buss skulle komma nä nä nä
  Jag tror du skulle gjord samma som alla bruka göra med du vill ju klaga that is

 • Emelie Walles

  Istället för att klaga här som är ganska så menlöst så tycker jag att man kan ta den energin och lägga den på bussbolagen.
  Trots att vi snart är inne på 2014 har inte bussbolagen ett säkert sätt för oss att transportera våra barn när vi åker buss.
  Så att komma med lösningar om hur du kunde göra är svårt då inga alternativ är säkra som en bilbarnstol ! Du gjorde det bästa av en omöjlig situation, precis som vi andra ansvarsfulla föräldrar gör när vi åker buss.
  Så klaga på bussbolagen som man betalar dyrt att åka med inte på föräldrar som tvingas åka buss ibland.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.