Okategoriserade

Snabb utvärdering av det viktigaste i BB-väskan

Den där BB-väskan packade jag ungefär som den skulle avgöra om vi skulle må bra eller inte. Det är verkligen inte mycket är jag har behövt i den!

Det som jag har uppskattat mest hittills är iaf Lambi toapappret. Jag köpt en extra lång rulle och det är jag väldigt nöjd med 🙂

Sen var jag också väldigt glad för att jag packat shampoo, balsam och tvål och hårsnodd. Det har väldigt skönt att få duscha och göra sig ordentligt ren 🙂

Under förlossningen använde jag bara vetekudde och TENS-maskinen, allt annat låg bara i väskan. Jair åt lite mat och choklad. Jag ville inte ha nåt. Men efteråt var godis väldigt väldigt gott! Speciellt lakrits! Jag tänkte på det som Mammananna skrev i sin utvärdering av BB-väskan att lakrits är laxerande. Laxerande saker är väldigt bra, några hårda korvar vill man inte trycka ut nu!

Vad det gäller bebiskläder så har vi inte använt några än. Det är varmt på BB och vi kör mycket hud-mot-hud så vi har Lucas i blöja bara. En extra babyfilt hade vi uppskattat för den vi tog med blev nerkissad. Men sjukhusets filtar funkar jättebra dom också så det går ingen nöd på Lucas.

Idag började jag använde mina kläder. Man kan lika gärna ha sjukhusets men många andra mammor här har egna kläder så då ville jag också ha det 🙂 jag har två par av mina favvo-mysbyxor och det är väldigt bra för man blöder ju lätt igenom. Mina nattskjortor från H&M med knappar fram är också toppenbra! Mina amningslinnen från H&M var däremot inte så bra. Jag köpte storlek S, men jag är fortfarande lite stor under bysten och lite öm så dom kändes tajta och det kändes liksom nästan lite ont… Hoppas att dom passar snart annars får jag köpa storlek M också.

Tofflorna som jag tog med var också toppenbra. Det behöver inte vara några speciella om man inte planerat att stå och föda. Jag har med mig Hagabadets engångs-spa tofflor och dom räcker gott och väl för mig! Jag tycke faktiskt dom är riktigt sköna 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.