Smittohärd på förskolan…

Idag fick vi ytterligare ett meddelande från rektorn på Isadoras förskola och det är faktiskt första gången jag är rädd på riktigt. Det har visat sig att flera barn som har ingått i smittspårning har testats positivt för corona trots att dom inte har några symptom. Dessutom har jag fått information att även pedagoger är eller har nyligen varit smittade. Jag får känslan av att smittspridningen på förskolan just nu är stor, men det är ju väldigt mycket sekretess så det är svårt att veta vad man ska tro. Men just nu tycker jag att det är läskigt på riktigt!

Det är tur att det är påsklov nu för då kanske smittspridningen på förskolan går ner lite. Vi vill gärna ha Isadora hemma nästa vecka, men eftersom det är begravning för min morfar på onsdag så vet jag knappt vilket ben vi ska stå på. Barnen har önskat att få vara med begravningen för att ta farväl av gamlamorfar, men om det finns risk att Isadora är smittad så kanske det inte är så bra att hon är med.. Men vem ska då passa henne? Ska hon gå till förskolan då? Jag vet inte, jag får ont i magen av att tänka på allt just nu. Känner mig ledsen…

Som det inte vore nog, så är jag FORTFARANDE sjuk! Snart två veckor nu! Victor och Lucas är också sjuka, men vi har ju fått negativt corona-test alla tre, men nu väcks en oro inom mig, tänk om testen var falskt negativa? Jag hade velat ta nytt test idag, men det finns inga tider förrän efter påsk. Känns jobbigt.

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Julia

  Tänk på att barn räknas in i maxantalet med 20 anhöriga vid en begravning. Så inte barnen tar “någon annans plats” bara för att hon ska vara på förskolan.

  Svara
  • Emma

   Jo, det kan han, men jag känner att jag verkligen hade velat ha hans stöttning genom detta. Min mamma kommer på begravningen men inte min syster för hon bor utomlands.

   Svara
 2. Josefine

  Usch vilken situation ni är i 🙁 och visar de sig att hon är smittad av covid så kan inte ens du gå på begravningen för nu måste ju alla i hushållet hållas hemma när en är smittad.. :/ känner verkligen med dig!
  Jag födde barn i slutet på november förra året men var jätte förkyld men testad negativ mot covid men pappan till barnet var positiv, så jag fick föda ensam men hade en jätte fin bm som stöd. Men jag var ändå ledsen över situationen man vill ju verkligen ha med sin andra hälft i den situationen så jag förstår dig att du vill ha med Victor. Hoppas på de bästa för er!

  Svara
  • Emma

   Men gud stackarn! Tur att du hade en så fin BM men jag förstår verkligen om både du och pappan blev besvikna… 😢

   Svara
 3. Nina D

  Vad olika det är från region till region, här får vi inte reda på vilken klass/avdelning det gäller utan bara att barnet varit i närheten av någon. Sen känns det som ni får svar väldigt snabbt, här tar det oftast 2 dagar tror jag innan man får svar. Här känns det som man gått till förskolan fått symptom och gått därifrån och testat sig och hunnit få ett snabbt svar.
  Får ni testa I med tanke på ålder? Här är det bara från skolbarn.

  Svara
  • Emma

   Vi får inte reda på vilken klass eller avdelning om smittan inte är på vår egna avdelning. Vi får inte heller veta om det gäller barn eller personal, men dels går det ju rykten och dels har personal själva berättat om dom haft Corona.

   Första gången vi testade Lucas tog det lite mindre än 48 timmar, men när vi testade oss förra veckan tog det lite mer än 48 timmar att få svar.

   Nej egentligen inte om hon inte har symptom pga att det är obehagligt för barn att bli testade. Men jag känner att jag gärna vill att hon testar sig pga begravningen så jag tänkte försöka ändå.

   Svara
 4. Emma

  Känner igen mig i det du skriver att det känns nära nu. Vi har inte fått något från barnens förskola men däremot har det varit mycket på närmaste skolan och där hår säkert många syskon. Börjar också, egentligen för första gången, bli rädd nu. Kanske beroende på att jag är gravid och därmed riskgrupp men ändå kan man ju inte isolera sig helt när det finns storasyskon med i bilden.
  Bara hålla tummarna att det snart vänder och går ner igen.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här