Vad jag lärde mig på fotokursen – före- och efterbilder!

Minns ni fotokurserna jag tipsade om? Fotokurserna för mammor med systemkamera med fotografen Louise som driver Wanderings? Jag har precis gått klart den som heter “Ett liv dokumenterat” där man får lära sig det manuella läget på systemkameran och den överträffade verkligen alla mina förväntningar och lite till! Jag trodde ALDRIG att varken JAG eller min kamera hade potential att ta så bra bilder. Det känns som att jag har gjort en milslång resa på bara några veckor! Dessutom har det väckts ett fotointresse inom mig som jag inte trodde var möjligt.

Alla bilder i inlägget är tagen med samma kamera och samma objektiv, enda skillnaden är att förebilderna är tagna med det automatiska läget och efterbilderna i det manuella läget på kameran.

Före kursen vs. Efter kursen

Jag har alltid trott att det skulle vara för svårt för mig att hålla koll på alla inställningar i det manuella läget och att det ändå inte skulle bli så stor skillnad (förutom om man förstorar upp bilderna), därför har jag aldrig ens testat det manuella läget på kameran! Det roliga är att jag köpte en ny systemkamera i augusti förra året, men tröttnade ganska snabbt eftersom jag inte tyckte att den tog tillräckligt bra bilder. Bilderna blev inte som jag ville, fokus hamnade fel och det suddiga i bakgrunden hamnade på helt fel ställen. Jag trodde att det berodde på att det kommit skit in i kameran eller för att jag hade tappat den och den hade blivit knäpp. Herregud vad fel jag hade! Haha! När jag började fota i det manuella läget så upptäckte jag snabbt, att min kamera är grym och att jag kan styra över inställningarna själv för att få precis den bilden jag vill ha. Det är en sååååå enorm skillnad!

Före kursen vs. Efter kursen

Det var lätt att förstå utbildningsmaterialet och det var inte svårt att få in vanan att fota i det manuella läget. Dessutom blev det ju så mycket roligare att fota när bilderna blir så bra! Louise var väldigt engagerad och närvarande som kursdeltagare och svarade på frågor, guidade och peppade alla deltagarna på ett väldigt bra sätt Jag tycker hon är väldigt duktig på att locka fram det kreativa hos alla deltagarna, så efter att ha gått både den kostnadsfria minikursen och “Ett liv dokumenterat” så kan jag “se bilden” i vardagen på ett helt nytt sätt! Det känns som att jag fått ett så kallat “fotoöga” 🙂 Haha!

Före kursen vs. Efter kursen

Den 12:e april kör den kostnadsfria minikursen “Fem steg till en mer kreativ till vardag och större närvaro” igång igen. Jag ska faktiskt gå den en gång till, men denna gången ska jag fota i det manuella läget! Ja, jag kommer aldrig fota i det automatiska läget igen! Det är en så stor skillnad!

Nu går det att anmäla sig till den kostnadsfria minikursen som kör igång den 12:e april, anmäl dig HÄR! Under tiden du väntar på att kursen ska köra igång kan du passa på att ladda ner guiden med tillfällen under bebisens första år som du inte vill missa att dokumentera, den finns gratis HÄR!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här