Okategoriserade

Sluta läcka

När Lucas föddes så rann mjölken till snabbt. Jag tror det inte tog mer än 3 dagar innan mina bröst var som två kanoner redo att skjuta. Stora och ömma och varje gång Lucas åt så satt han i halsen och släppte bröstet så det sprutade överallt. En gång när vi var på kaffe med några andra mammor så sprutade min bröstmjölk hela vägen på en annan mamma och hennes bebis! Tur att bröstmjölk är så nyttigt, men jag skämdes ändå järnet!

Jag läckte också otroligt mycket. Sängen var nästan blöt på natten så jag och Lucas fick sova på plastad frotté och med ett extra örngott ovan på lakanet som snabbt gick att dra undan om jag vaknade mitt i natten av att jag och Lucas sov i en sjö! Jag gjorde åt minst 3 amningsinlägg per bröst per natt!

Jag läste på nätet att dom flesta slutar läcka inom 6 veckor. Jag läcker fortfarande!!!! Jag har i 9,5 månad använt inlägg jämt och sovit med bh vilket jag aldrig har gjort tidigare. Efter 7-8 månader så märkte jag att jag kunde klara mig på 2 amningsinlägg per bröst per dygn. Jag tror deg var för att jag inte längre ammade så mycket. Jag helammade ju i 6 månader.

MEN, än idag så läcker jag. Men nu använder jag inga inlägg längre. Nu trycker jag på brösten när jag känner att det rinner till, då slutar det alltid. Om jag inte trycker kommer det en liten liten pöl som bara syns om jag inte har bh på mig. Så, vissa slutar väl inte att läcka förrän dom slutar amma och tydligen var jag en av dom. Dessutom hade jag otroligt mycket mjölk, men mina bröst var så ömma att jag inte vågade pumpa. Jag ville bara att dom skulle stabilisera sig, jag vågade inte ens testa att pumpa i början. Nu vet jag mer hur det funkar och nästa gång kommer jag inte vara rädd och nästa gång vill jag gärna donera mjölk, för nu i efterhand vet jag att jag hade kunnat det. Dessutom hade brösten inte behövt vara så här kanonfulla om jag hade vågat pumpa, alltså mindre ömma, men å andra sidan stabiliserar dom sig inte. Men det är ju bara 3 månader som man kan donera och jag skulle gärna vilja hjälpa små bebbar genom att donera min bröstmjölk.

2 Comments

  • Mari

    Bra tänkt. Som du säger, nästa gång. Hoppas du har likabra flöde då. Min pojke är prematurfödd och fick modersmjölk i sonden, dels min fast det var typ en droppe, och från någon donator. Kunde själv bara amma 5 veckor innan jag gav upp, hade ingen mjölk, så fick flaskmata med ersättning typ hela målen så då gav jag upp. och gjorde inge ont då jag slutar vilket var ett tecken på att det inte fanns någon mat där.

  • Jennifer

    Min son är som Maris också för tidigt född. Utan donerad bröstmjölk hade han förmodligen inte överlevt. Så fin tanke att du tänkt donera. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.