Okategoriserade

Tempning med NaturalCycles

Jag är så otroligt fascinerad över kroppen och graviditet! Jag skulle kunna skriva hur många inlägg som helst om vad som händer i kroppen i ögonblicket innan, under och efter som man blir gravid! Ögonblicket då man blir gravid och förlossningen är dom två häftigaste ögonblicken under hela graviditeten tycker jag! Jag skulle nog blivit barnmorska eller forskare eller nåt!!

Visste ni att en kvinna är fertil 6 dagar per cykel och av dessa är det bara 2-3 dagar som fertiliteten är högre och optimalt för att försöka bli gravid?!

 

naturalcycles data

Om använder sig av tempning och tempar dåligt (dvs. inte varje dag) eller har oregelbunden mens så kan man få lite fler röda dagar eftersom appen får det svårare att räkna ut när man är fertil.

Med tanke på att det bara är 2-3 dagar per cykel som man har högre chans att bli gravid så är det inte alls konstigt att man kan behöva hjälpmedel för att identifiera dessa dagar! Jag har oregelbunden mens, så för mig har det varit jättesvårt att veta när jag har ägglossning. Även om man har en regelbunden menscykel så är det inte alls säkert att man vet när man har ägglossning. Jag har alltid trott att jag har haft ägglossning 14 dagar innan mensen (vilket är det klassiska), men när jag började tempa med NaturalCycles fick jag reda på att min lutealfas är kort cirka 8-11 dagar. En kort lutealfas kan orsaka fertilitetsproblem som kan bero på B-vitamin-brist!!

naturalcycles tempdata

Jag har nu använt mig av NaturalCycles som preventivmedel i 5 månader och är inne på min 7:e cykel. Och även fast man egentligen inte ska, så har jag haft på plan-mode (bli-gravid-mode) för det är ju så himla intressant att se det där med ägglossning och olika fertilitetsnivåer 🙂 Det ska bli väldigt spännande att se hur snabbt det går att bli gravid när jag switchar över till plan-mode på riktigt!!

natural cycles månads

Ett exempel på hur en av mina temp-månader ser ut. Denna månad råder det ingen tvekan om vilken dag ägglossningen var. Tempen gick markant upp dagen efter och höll sig sedan hög tills det var dags för mens. Tar man väldigt långa sovmorgnar vissa dagar eller dricker mycket alkohol höjs vilo-temperaturen i kroppen och då kan det bli svårare att tyda ägglossningarna.

Läs gärna mer om hur det funkar med tempning här: Lilla temp-skolan: Hur vet man när man har ägglossning?

Allt man behöver för att börja med NaturalCycles är en basaltemp och appen och så är det bara att sätta igång!

 

Vill ni bli värvade till NaturalCycles och få 2 månader gratis direkt, klicka HÄR!
Håll utkik på min instagram @pasmallen.nu! Snart kommer det upp en tävling där som är sponsrad av NaturalCycles!!

Inlägget är skrivit i samarbete med NaturalCycles

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.