Okategoriserade

Hemma från ett nytt besök på akuten

Nu är vi precis hemkomna från ett besök på akuten. Lucas mage svullnade ju upp så mycket att 1177 inte tyckte att vi skulle stanna kvar hemma utan en bedömning. Men läkaren tyckte inte att det var nån fara med tanke på Lucas allmän tillstånd och hon sa att det är vanligt med ett sånt här sjukdomsförlopp för vinterkräksjuka. Jag blev lite förvånad för på 1177 så står det 1-2 dagar och ibland en 3:e dag. Detta är Lucas 5:e sjukdomsdag med uppehåll från kräkningar igår…

Nu när jag ändå skriver ordet vinterkräksjuka så tänkte jag förklara varför jag använder just det ordet och inte magsjuka. Magsjuka och vinterkräksjuka ger samma symptom, både kräkningar och diarréer, men skillnaden är att vinterkräksjuka är aggressivare. Vinterkräksjuka har också sin sjukdomstopp under vintertid så därför valde jag att kalla det för just det. Man kan inte veta om man har magsjuka eller vinterkräksjuka om man inte testar sig. Personligen tror jag att vi har vinterkräksjuka i år och att vi hade magsjuka förra året. Det är nämligen mycket värre för oss detta året än förra året, då var det väldigt lindrigt.

20151221-230646-83206209.jpg
Såg här såg fallen av Vinterkräksjuka ut år 2013 enligt Metro

Nu är det bara att hoppas på att detta var sista spyan och att diarrén slutar nu så att vi kan fira jul med släkten. Än finns det hopp även om uppesittarkvällen hänger löst…

3 Comments

  • Sara

    vi hade först magsjuka och sen en veckas paus innan vi fick vinterkräksjukan nu i december. Den var som du beskriver lång och utdragen och när man trodde det var på väg att bli bättre kom en vända till. Men den tog i alla fall slut! Så hoppas den gör det för er snart också!
    Det här är absolut inte menat som någon pik till dig men det var flera som var skeptiska till babypottning i ett tidigare inlägg, kan meddela att all babypottning fram till magsjukan var värd det för med 2 veckors magsjuke mage så hamnade 99% av allt i toaletten hos min 16 månaders. Det var väldigt skönt för oss alla.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.