Skamligt tidiga morgnar just nu

Idag är Lucas ledig från dagis och han vaknar förstås skamligt tidigt och vägrar somna om… typiskt! Jag vill ju vara en pigg och glad mamma när han är hemma, men när Isadora inte somnade förrän klockan 1 (pga en bajs som ville ut) och Lucas tycker det är morgon klockan 5.30… Ja, då är inte denna mamman jättepigg.. Tur att jag i alla fall inte har dåligt morgonhumör oavsett hur trött jag är, det enda som kan få mig på dåligt humör är mycket skrik och trots. Lucas är väldigt snäll just nu, inte alls mycket skrik och trots och han låter mig faktiskt sova men dom senaste två dagarna har han visat sitt missnöje genom att kissa på soffan. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, helst vill jag ju att han ska sova till klockan 7 åtminstone för 5.30 är väldigt tidigt för honom. Han kommer förmodligen inte orka vara vaken hela dagen idag. Och om jag hade gått upp 5.30 idag så hade hela denna dagen varit förstörd eller åtminstone så hade våra planer blivit förstörda för jag hade inte vågat köra bil när jag var så trött.

Idag ska vi åka till ett lekland i Torslanda med Thaimorsan & co. Lucas har sett framemot detta sen i söndags när vi inte fick komma in på Minisats. Det är så roligt för han har börjat lära sig dagarna i veckan nu. Det verkar som han redan kan rams-räkna måndag, tisdag, onsdag osv så det har han säkert lärt sig dagis, det som jag lär honom är vilken dag det är varje dag och vad vi ska göra på varje dag hela veckan. Så i söndags sa jag att vi ska till lekland med Tilda på torsdag och det har han kommit ihåg hela veckan 🙂 Tänk att Lucas redan är sååå stor!

  

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Gittan

  Min son som är född i juli -15 är riktigt morgonpigg och har alltid varit ? Han vaknar i princip ALLTID mellan 05-06, hur vi än gör på kvällen och dagen med sömn och mat. Dottern däremot sover som en stock, född april -13.

  Jag tror det är lättare att du försöker att lägga både dig och isadora tidigare. När brukar Lucas somna för natten ? Sådant kan ju spela in, dock inte här ? Annars kanske han helt enkelt blivit en morgonpigg liten figur ☺️

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Puh vad jobbigt att går upp 05-06!! 😛 Lucas brukar slockna runt 19 och sen sover han oftast till 7-8 och det har han gjort nu dom senaste nätterna så klockan 5 på morgonen var nog ingen ny vana. Hoppas inte det iaf 🙂 Det är svårt att lyckas hålla Lucas vaken längre än 20 och även om man gör det så vaknar han tidigt ändå så det är nog bara att försöka hänga med i hans dygnsrytm. Just nu är det svårt att lägga Isadora tidigare för det brukar vara en bajs som ska ut innan hon somnar för natten, innan den är ute så är hon ganska orolig av sig 🙁

   Svara
 2. C

  För min dotter som är 4,5 år kvittar det när man lägger henne kvällstid, hon vaknar ändå mellan 06-07 varje morgon, oavsett om hon somnar vid 18 eller 21.. Sonen däremot som är 2 år 4 mån somnar förvisso oftast vid 21-21:30, men älskar vanligtvis att sova och vaknar sällan före 07, oftast 07:30 eller närmare 08 (han sover ca 2 timmar mitt på dagen). Men imorse tyckte han för ovanlighetens skull att det var morgon strax innan 05.. Så han fick se på film i sängen bredvid mig till kl närmade sig 07 och stora kom upp.

  När mini var bebis var inte min tjej heller säkert trotsig, men om jag fokuserade för länge på bebisen kunde hon börja plocka ut allt ur kylen för hon visste att jag skulle komma då… Kanske är det Ls sätt att visa dig att han just för stunden är lite avis när han kissar på soffan??

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jo precis så är det nog, men jag tror inte han är avis, jag tror han gör så för att få mig att gå upp. Jag ägnar mycket mer tid till Lucas än till Isadora så han trotsar inte när jag ägnar tid till henne (hon sover ju mest på dagarna). Jag hoppas Lucas kommer in i rutinen igen och vaknar runt 7-8 🙂

   Svara
 3. Line

  Alma tycker att kl6 är en lagom tid att vakna. ? Typ oavsett när jag lägger henne. Så lägger mig själv redan 21.30-22 för att orka (hon äter 1gång på natten och sover oroligt från kl4, så då får hon sova i vår säng). Men jag är så lättväckt och vaknar så fort hon rör sig, så inom 1månsd har vi tänkt göra klart det sista i hennes rum så hon kan sova där istället.

  Svara
 4. MammaLinda

  Mina första barn vaknade vid 5-tiden och jag kände mig helt knäckt!! Men nu med 5 barn så vaknar de minsta sällan tidigt. Helge min minste vaknar vid 7-tiden och ibland ännu senare.

  Det är tyvärr sällan vi vuxna kan påverka det där med sömn. Det är bara att gilla läget. En del barn vaknar tidigt och en del vaknar sent.

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här