Ser kylskåpen hos separerade alltid lika tragiska ut?

Barnen har ätit kvällsmat, vi har läst tre sagor och nu sover dom i sina sängar. Jag går ner och öppnar kylskåpet. Magen kurrar. Det är torsdag och kylskåpet är nästan tomt. Det enda som finns är matlådan till imorgon och barnens kvällsmat. Lucas äter alltid pulvergröt och Isadora bröd med smör eller ägg, men äggen är slut. Vad ska jag äta? Bröd med smör eller pulvergröt?

Jag letar lite igenom grönsakslådan i kylskåpet och hittar två bortglömda majskolvar. Kan man tillaga dom på spisen tro? Jajamensan. Och i frysen hittar jag brysselkål som åkte in på en plåt i ugnen. Jag står nu och steker mina majskolvar och funderar. Är det så här det blir när man separerar? Det finns mat till barnen, men man orkar inte tänka på go mat till sig själv?

Fast majskolvar och brysselkål är ju ändå ganska gott, men kanske lite knäppt att ställa sig och steka det klockan nio på kvällen? Jaja, i så fall får jag väl vara lite knäpp då. Imorgon ska jag till affären och handla så då får jag tänka ut lite bra grejer som räcker i en vecka. Men jag undrar en sak, ser kylskåpen hos separerade alltid lika tragiska ut eller blir det bättre?

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Annika K

  Tror det blir bättre när du mår bättre.
  Prenumerera på matkasse? Så slipper du tänka på vad som ska lagas.
  Fast barnen ( o du 😋) kanske inte gillar allt som kommer i de kassarna.
  Skriva matsedel o handla utifrån det till kommande vecka?

  Massor med kramar ❤️

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det är en bra idé, men problemet är att jag inte orkar laga mat så ofta. Jag lagar storkok på helgen och gör matlådor som räcker hela veckan. Lucas äter ganska enformigt så det passar honom bäst också. Vi äter sällan middag i vår familj men vi kan äta matigare kvällsmat istället (tex omelett eller pannkakor). Om jag ska vara ärlig så har jag väldigt dålig matlust nu också så det är inte mycket mat som slinker ner, enklast att äta samma varje dag då…

   Svara
 2. Nina

  Tipsar också om veckomatsedel, man kan få tips på veckomeny från ex en restaurang eller så tar man den matsedel förskolan hade för några veckor sedan. Om veckomatsedel/handling blir för ”tungt” tänk 3 dagar framåt.
  Till dig själv kan du tänka ut kanske 3-5 livsmedel du alltid ska ha hemma för att kunna fixa något du gillar.

  Svara
 3. Sofi

  Nu när D skulle testa och ha dom små i en vecka så var mitt kylskåp det mest tragiska jag sett. Trodde nästan jag var 18 igen nyss flyttat Hahaha en bag in box tre apor 1 mjölk och fem färdigrätter HAHAHAHHAA

  Svara
 4. Negin

  Det kommer sääkert bli bättre! Och ibland ser de likadant ut även hos oss o dår får barnen nått o bi äter typ varmamackor eller vanliga led kavjar o ost på 😅 va gör de så länge man blor mätt ❤❤ nått jag alltid köper hem är, risgrynsgröt, pyttipanna, köttbullar! Funkar alltid när man inte orkar 😘❤❤

  Svara
 5. Mia

  Mitt kylskåp ser aldrig speciellt tragiskt ut men hos barnens pappa är det tvärtomt när han inte har barnen 😂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad skönt! Haha! Det kan jag tänka mig. Min frys däremot… den är välfylld 😅 det finns hur mycket som helst som jag hade kunnat laga om jag hade orkat, men matlusten finns inte riktigt…

   Svara
 6. Line

  Vi har ju inte helt flyttat isär än, men vi äter mer separat nu. mitt ex älskar inlagda saker o jag har typ aldrig haft särskilt mycket burkar i kylskåpet. Däremot har jag alldeles för mycket kvarg, keso, ägg, spenat, grönsaker o bär. Älskar frukost o skulle kunna äta det till alla mål. Bananpannkakor med kvarg o bär, omelett, smoothies, egen pressade juicer mm… vänner älskade att äta frukost hos mig för det var som på hotell, men mitt ex vill bara ha ägg, bacon o rostbröd 🤮 har redan gått ner när vi äter ca hälften av måltiderna separat… mer än säker på att mitt kylskåp blir ännu mer grönt sen igen.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här