Okategoriserade

”Så är det inte i Brasilien” del 2

Here we go again! Ni som känner mig och har följt mig länge vet att jag inte brukar gnälla. Men jag vet inte varför, kanske är det den tiden på månaden snart eller nåt, för jag måste bara gnälla lite till.

Jag är så jäkla trött på argumentet: ”Så är det inte i Brasilien” Jag får höra det VARENDA gång som jag inte tycker lika. Till exempel när vi skulle koka krabbor så sa Jairs mamma till Jairs brosa att döda dom först så när jag kom hem var alla krabbor döda. Eller när Jairs mamma skulle frosta av frysen och den dyra laxen vi precis hade köpt till Lucas tinade helt och hållet och den ville hon frysa om. Ja, då fick jag höra att så är det inte i Brasilien! Jag ska tillägga att jag aldrig klagade över att hon frostade av frysen och laxen tinade. Jag sa bara att vi måste äta den imorgon så låt den ligga i kylskåpet.

Jag blir så irriterad över det här argumentet för om det är nånstans som man inte ska tina och frysa om mat så är det ju här! Här är det varmt och fuktigt så här trivs ju bakterier och kött och fisk ruttnar snabbare! Jag skulle aldrig kunna frysa om Lucas mat och ge den till honom. Jag skulle vara orolig att han skulle bli sjuk. Själv, kan jag tänka mig att ta lite större risker, men vad det gäller honom så är jag väldigt försiktig. När jag sa till Jairs mamma att vi kan varken frysa om fisken eller korven som hade tinat så blev hon jätteirriterad och muttrade högt för sig själv trots att jag hade gått ut ur rummet. När jag hade gått ut och nån annan kom in så berättade hon för alla att man visst kunde frysa om fisk.

Jag vet att hon är sån här. Hon är E.N.V.I.S till tusen. Hon är inte dum, bara envis och har gjort på sitt sätt i ALLA år och hennes 6 barn har växt upp friska så det går inte att övertala henne att hon har fel. Det som är bra är att ingen av oss är långsinta när det gäller såna här ”betydelselösa” saker så även om vi blir osams så är allt som vanligt några minuter senare. Bara vi byter samtalsämne. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.