RUL imorgon: Ska vi kolla könet?

Imorgon är det dags för rutinultraljudet. Vi bokade om till en annan privat klinik i Göteborg och hoppas av hela våra hjärtan att Victor inte blir portad vid dörren imorgonbitti pga coronaviruset… Jag förstår verkligen varför sjukvården har tagit dom åtgärder som dom har gjort, men eftersom vi båda har isolerat oss belastar vi inte vården genom att gå dit båda två.

Jag har känt lite mer rörelser i magen nu på kvällen och det verkar faktiskt som sparkarna ÄNTLIGEN börjar bli starkare. Det känns tryggt att bebisen verkar vara pigg därinne 🙂 Jag är inte alls lika orolig inför ultraljudet längre nu när jag vet att bebis lever och Victor kommer vara med mig 🙂

Men nu till den stora frågan; ska vi kolla könet? Nej, vi båda älskar överraskningar och just detta ser vi som livets största överraskning!

Ni andra som är gravida, har ni eller ska ni kolla kön? Varför? Varför inte?

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Frida

  Vi fick vårt 3 barn precis och valde till slut att ta reda på könet. Dels för att det var praktiskt om man skulle behålla dotterns kläder eller ej men också för att storasyskonen skulle ha lite lättare att ta till sig att det faktiskt är en liten person därinne.
  De såg väldigt mycket fram emot lillebror och föreställde sig hur han skulle vara och se ut. ?

  Svara
 2. Lisa

  Har två barn och har inte tagit reda på könet, tycker precis som du att det är en trevlig överraskning ? En himla bra pepp när man ligger på förlossningen ? Men båda gångerna har jag ganska tydligt känt på mig vem som skulle komma, så jag har egentligen inte blivit överraskad ?

  Svara
 3. Anna

  Väntar andra barnet och kommer inte ta reda på kön. Gjorde det inte förra gången heller. Det enda som jag behöver veta kön för är namnet. Eller ja, sonen har ett könsneutralt namn så egentligen behöver jag väl inte det heller ?

  Svara
 4. Caroline

  Jag kommer inte ta reda på könet nu med vårt andra barn. Med första barnet gjorde jag det, jag kände på nåt sätt att det var FÖR många överraskningar då när man inte hade någon som helst aning om någonting. Jag behövde någonting som inte var fullkomligt oklart på nåt sätt. Denna gången, även fast ingen graviditet är den andra lik, har jag i alla fall en liten uppfattning om vad som händer så nu känner vi att vi verkligen vill ha den där enorma överraskningen 🙂

  Svara
 5. Skolkurator

  Första och andra barnet ville vi inte veta. Tyvärr var det en klantig bm som skrev ut bilderna på första barnet så man såg att det var en kille…
  Tredje barnet ville de stora få veta vad det var som låg inne i magen, så då frågade vi på ul om de kunde se vad det var.

  Svara
 6. Josefine

  När vi vänta vårt första barn så ville vi veta vad det var för kön men det ville inte visa sig under RUL så vi tog aldrig reda på de sen heller, ut kom en pojke 🙂 Nu väntar jag vårt andra och jag funderar på att inte ta reda på de nu heller för att de är väldigt mycket spänning i att inte veta vad de är för kön 🙂

  Svara
 7. Camilla 10 barnsmamma

  Vi tog reda på det på alla sista.
  Dom första graviditeterna fick man inte veta,dom vägrade säga.
  Sen beställde vi extra ultraljud på sibyllekliniken i stockholm på 2 av barnen innan dom tillslut började säga könet hos oss☺️
  Jag ville alltid veta så jag kunde planera kläder o namn o så?
  Kram
  http://www.tiobarnsmamman.se

  Svara
 8. Therese

  Jag var alldeles för nyfiken för att inte ta reda på det.. 😀
  Dessutom så ville jag veta om det var en pojke där inne eftersom vi inte hade kommit på ett enda pojknamn vi gillade.. Jag tyckte det kändes skönt att kunna antingen släppa det där med pojknamn eller veta att vi skulle behöva komma på något (så vi inte skulle bli tvungna att hitta på något i panik när barnet var fött..) Det var en pojke ?

  Svara
 9. Linda

  Vi valde att ta reda på könet för att vi vill veta. Sen lite roligt tyckte jag det var att kunna inreda och köpa saker efter vad könet var.
  Våran dotter är nu 4 år
  Kram Linda

  Svara
 10. Sara

  Har tagit reda på kön alla 3 gånger, första gången var jag bara så nyfiken att jag inte kunde hålla mig, med andra ville vi göra det mer verkligt för storebror att det skulle komma en lillebror till oss. I tredje graviditeten var vi tvungna att göra ett moderkaksprov och då man fick svaret kunde man trycka på en knapp och få reda på könet, då kunde vi inte låta bli ? skulle vi få en 4a kommer vi inte ta reda på kön ? stort lycka till imorgon och hoppas inte h*n avslöjar sig på ultraljudet ?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här