Okategoriserade

Ribbotten till sängen och barnrumsinredning

Det blev IKEA idag igen för mig och Thaimorsan! Jag skrev ju igår att sängen inte blev bra, sanningen är att den faktiskt blev katastrof!! Jag har sovit så dåligt inatt för hela sängen kändes hård och ojämn. På morgonen när jag vaknade upptäckte jag att madrassen var helt ojämn för att den hade åkt rakt igenom sängstommen på sina ställen. Lådorna under sängen gick inte ens att öppna pga madrassen!

Så idag var vi på IKEA och köpte ribbottnar till sängstommen och sen la vi på våra nyaste resårmadrasser och ovanpå det la vi bäddmadrassen. Woooow vilken skillnad!!! Nu är vår säng som ny igen och dessutom är den nersänkt till rätt nivå! Fantastiskt!!!! Jag är såå glad att vi fick till det här!

Igårkväll kände jag mig så himla misslyckad så jag kunde faktiskt inte gå och lägga mig och sova innan jag hade gjort nåt som jag var nöjd med. Så igår så var jag uppe till kl 2 på natten för att skruva ihop Lucas Kallax-hylla! Jag blev kanonnöjd!!! Lucas tyckte också det var spännande på morgonen när han vaknade.

Nu känns det som att Lucas rum börjar falla på plats. Sängen är på plats med rätt madrasser, Kallax-hyllan är monterad och full med leksaker och imorgon ska vi sätta upp två hyllor för lite finsaker. På golvet ligger en urfin filtbollsmatta från Nepaldo och jag har flera fina tavlor att sätta upp på väggarna, bland annat en från Rosa Prinsessa. Det är bara en stor möbel som fattas nu och det är bordet och stolarna som Lucas ska få. Jag har hopp om att dom ska komma in innan jul, men vi får väl se 🙂 Jag planerar även att sätta upp några tavel/boklister och så skulle jag vilja ha nån förvaring som man kan hänga på insidan av Lucas dörr för alla hans bollar. Typ en sån där i nät, bara den inte ser ut som en tvättkorg haha! Sen kommer vi till min största våndan, gardiner! Usch vad jag hatR det där med gardiner!!! Dilemmat jag har är att gardinen inte får skära sig med den mörkturkosa luftballongen som hänger i fönstret. Här mottages tips tacksamt!!! Jag var lite inne på den här gardinen, men just den här kostar 400 kr/ längd alltså 800 kr totalt!! Nån som har sett liknande gardiner nånstans fast billigare?
20151207-225710-82630933.jpg

6 Comments

 • Jessica

  Hej. Vad fint Lucas rum har blivit. Ett tips som kan bli kanon är om du köper tygpennor och köper vita gardiner så blir det gardiner som ingen annan har det är rätt enkelt å göra gardiner med fina mönster utav dom här pennorna panduro har exempelvis. Lycka till. Jessi

 • Jessica

  Jag missa å skriva att du skulle göra runda prickar i färger som du vill ha på gardinen så här du en gardin som inte kostar skjortan. Mvh jessi

  • Emma - På Smällen igen!

   Åhh vilken bra idé! Mamma ska följa med mig till tygaffären i helgen. Hittar vi inget som liknar detta så kommer jag göra ditt förslag! Jättekul ju!!! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.