Recept

Recept på jordgubbscheesecaketårta till midsommar

Åh! Alltså, jag bakade bästa jordgubbscheesecaketårtan med krossad vitchoklad och kladdkakebotten som jag bara måste dela med mig av. Den var inte bara fruktansvärt god utan också barnsligt enkel att göra. Jag kommer definitivt baka den här fler gånger, kanske varje gång vi har gäster här framöver 🙂 Jag älskar verkligen när man känner att man lyckats 🙂 Recepet kommer från Fridas Bakblogg <- en väldigt bra bakblogg som har varit väldigt populär i min mammagrupp just inför midsommar 🙂



Här kommer receptet på jordgubbscheesecaketårtan

Kladdkakebotten:
185 g Smör
3 Ägg
3.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
1.5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 Äggulor
6 dl Vispgrädde
75 g Vit Choklad, fint hackad
0.5 l Jordgubbar

Gör så här:
För kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 180°C och smöra- samt mjöla en springform på 26 cm.
Smält smöret, blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp det i formem.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska vara fasta men mitten ska ”vobbla” lite när du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.

Vispa upp grädden till fyllningen och ställ åt sidan.
Rör ihop philadelphia med strösocker, vaniljsocker och en äggula i taget.
Rör ner den hackade chokladen i färskostsmeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Mosa jordgubbarna med en gaffel och vänd ner dem i gräddblandningen.
Vänd runt ordentligt.
Häll upp smeten i formen ovanpå kladdkakan och ställ in i frysen i minst 4-5 h, gärna över natten.
Tag fram kakan en stund innan serverings så att den blir lättare att skära i. (Den här sista meningen missade jag och vi fick ta i för kung och fosterland men tillslut lyckades vi dela tårtan – fy farao vad gott det var!)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.