Recept

Recept på egen Play Doh

Idag har vi provat att göra vår egna Play Doh för första gången! Jag skrev ju i julas att Lucas inte fixade att pressa i glassmaskin på egen hand för att Play Dohs plastdelar är alldeles för klena, men det lärde han sig faktiskt tillslut. Men nu är all Play Doh som vi har haft i kylskåpet alldeles torr och seg så nu klarar den inte längre att pressas i glassmaskinen. Så idag gjorde vi massor av grön Play Doh! Superduperlätt var det!

Recept på egen Play Doh

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk alun (annonslänk)
5 dl kokande vatten
1,5 msk matolja
Karamellfärg

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och häll i det kokande vattnet i oljan. Blanda till en fin deg och droppa ner karamellfärg till degen har fått önskad färg 🙂 Det blir en ganska stor deg så om ni har fler karamellfärger hemma så är ett tips att passa på att göra några olika 🙂

Alun gör degen smidigare och mer som Play Doh en trolldeg och finns att köpa för 29 kr HÄR (annonslänk)! Det här receptet hittade jag inne hos en bloggkollega HÄR.

Lucas tyckte att den nya Play Dohn var jättekul och det gick hur bra som helst att pressa den i glassmaskinen 🙂

Dags för Alvedon, därav den sammanbitna minen.

6 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Önskar att det var det, men vi skulle synka ihop alvedon och ipren så att dom kom på samma tid istället för på olika tider. Han fick därför alvedonen 45 min senare och Ipren 30 min tidigare. Vi frågade hela tiden om han hade ont, men då sa han nej, fast vi såg på honom att han började få ont för han bet ihop munnen och slutade prata :’-( Det gick bra i alla fall och han blev inte ledsen och sa aldrig att han hade ont. Nu har vi bara 4 ggr per dygn att medicinera istället för 8 ggr och nu vet vi att vi måste fortsätta med smärtstillande både dag och natt ett tag till.

   • Emma - På Smällen!

    Tack för tipset! Men det är inte alun i leran som är farlig om barnet äter, det är om barnet äter mycket och därmed får i sig mycket salt (enligt giftcentralen). 🙂 Lucas är jag inte orolig för, inte än i alla fall, han har hittills knappt stoppat något (inte ens mat) i munnen. Men med nya bebisen får vi ju börja hålla koll på sånt här igen 🙂

 • Zarah

  Funkar fint med citronsyra istället för alun. Finns i kryddhyllan i affären ☺
  Jobbigt att han har så ont än. Hoppas det försvinner helt snart. Jag tog bort mina mandlar när jag var 17. Det var hemskt men det hade gått över nästan helt efter 10 dagar.

  • Emma - På Smällen!

   Tack för tipset!! Ja, det blir bättre och bättre och det fungerar ganska bra med smärtlindringen så han mår bra när han får den. Enligt informationen vi har fått så skulle det bli värre när såret drar ihop sig på dag 3 eller 4 för att sedan klinga av kring dag 5-7. Det känns inte som han har fått märkbart mer ont utan han känns piggare för varje dag som går. Vi hoppas att han mår såpass bra på måndag att han kanske bara behöver alvedon och slipper ta Ipren 🙂 usch stackarn! Men skönt att veta att det är nästan över på 10 dagar, det är ju så svårt att veta när småbarn har ont eller inte eller hur mycket ont dom har.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.