Potträningen har börjat

Nu har vi börjat potträna Isadora. Vi kör inte helhjärtat på 3-dagars potträning än, men vi kör med mycket naket och hoppas på att potträningen ska ske “automatiskt”… Isadora är en bestämd tjej, det är svårt att motivera henne att göra saker som hon själv inte bestämt att hon ska göra. Men vi har ett hemligt knep 🙂 Isadora ÄLSKAR nämligen att härmas. Hon gör ALLT som storebrorsan gör. Om vi sitter och äter och han tar en sked av maten då gör hon också det. Om han dricker vatten så gör hon det, om han inte äter då gör hon inte heller det. När vi var och fikade på Slättadamm var detta jättetydlig för då fick dom varsin chokladboll. Lucas ville inte äta sin av nån anledning och då åt inte Isadora heller. Detta utnyttjar vi nu när Isadora inte vill ta av sig blöjan, istället för att pressa henne så frågar vi Lucas om han vill ta av sig och leka naken i trädgården, det vill han gärna och då är Isadora inte sen att haka på.

Det har blivit en hel del kissolyckor på golvet, men det är så lätt att torka upp så det gör ingenting. När hon har kissat på sig så har vi skyndat oss till pottan, även om hon redan har kissat klart. Jag tror att det har gjort att hon har börjat fatta galoppen för nu kissar hon faktiskt på pottan ibland 🙂 Hon har också lyckats bajsa på pottan några gånger men jag upplever ändå att hon drar sig lite för att göra det. Det skulle vara så skönt om hon blev blöjfri i sommar 🙂

Isadora kollar om det finns bajs i pottan 🙂

Jag funderar på att köpa en portabel potta som vi kan ha med. Det underlättar ju när man är ute, särskilt om barnet vill bajsa… En vän till mig, Nina, hade en så smart portabel potta som heter Potette. Jag funderar på att köpa en likadan. Det kanske underlättar när vi är på resande fot i sommar..?

Någon annan som tänkt potträna i sommar? Hur gör ni när det blir bråttom för barnet och det inte finns någon toalett i närheten?

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Gittan

  Vi började potträna vår son i mitten av april. Körde delvis enligt 3-dagarsmetoden och tog bort blöjan helt från en dag till en annan inklusive nattblöjan. Har faktiskt gått över förväntan. Såklart hände det en hel del olyckor i början. Men han fattade ganska snabbt galoppen. Och det har faktiskt funkat bra på nätterna oxå ? Och nu är vi iväg på vår första semester några dagar och än så länge har de inte skett någon olycka varken på dagen eller på natten ??

  Svara
 2. Emma

  Jsg skulle vilja potträna sonen nu i sommar, men vi får se om jag får med maken på det hela. Samtidigt är det ju väldigt smidigt med blöja när man är ute och reser, och vi ska göra det en hel del… tycker oavsett att det är väldigt intressant att läsa km det här?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe ja särskilt om man ska åka långt i bil, då är det smidigt med blöja. Ja, men om ni får 3 dagar hemma eller borta och inte ska åka nån längre sträcka i bil under dom dagarna så kan ni ju prova och se hur det går 🙂 Funkar det inte så har ni inte förlorat något men kanske sparat på ett par blöjor 🙂

   Svara
 3. S

  Min son har på eget initiativ börjat pott-träna sig själv. Eftersom storebror går på toaletten vill han också gå, blöja vill han helst inte ha utan tar gärna av sig den innanför kläderna.

  Han säger ofta till att han vill kissa men ibland har kisset redan kommit i blöjan, nummer två är dock svårare så det har varit mindre roliga tillfällen när nämnda tvååring plockat av blöjan i smyg och sen gjort vad han behöver ? så vi ska nog också köra mer synkat i sommar när vi har tid att följa hans signaler.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åh vad gulligt! Det är ju perfekt att han kan härma storebrorsan. Isadora härmar allt vi gör, till och med hur jag står när jag dricker min smoothie på morgonen haha! Haha! Ja såna suprises är mindre kul 😛

   Svara
 4. Elin

  Min lilla dam som är jämngammal med Isodora (född 6 April, började följa dig då vi var gravida samtidigt ? älskar din blogg) har vi tagit av blöjan på några få tillfällen. Det som händer är att hon håller sig från att kissa, tills hon får panik å nyper dig mellan benen och ropar på blöjan, vi försökte insistera på pottan men det blir bara tok. Så när vi sätter på blöjan så kommer det massa kiss som hon hålt sig för. 🙁 så vi avvaktar en stund till å försöker bara avdramatisera pottan just nu. Den står där den står å ett fåtal gånger vill hon sitta där å läsa en bok men än har inget kommit i pottan. Såååååå intressant att läsa om det här ämnet då Agnes är våran första och vi båda känner oss så lost i det här ämnet ? Så skriv gärna mer om ämnet å tips å trix ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack vad glad jag blir!!! Vilken komplimang! Kul att du också har en april-flicka 🙂 Jag förstår precis! Vi har också haft sådana tendenser. Det var ännu mer så med Lucas så vi fick ställa bort pottan i ett halvår innan vi provade igen. När vi tog fram den till jul (när han var 2,5 år) så gick potträningen på 3 dagar sen var det klart 🙂 Vad kul att du tycker det! Jag ska fortsätta skriva om detta då 🙂

   Svara
 5. Linn

  Vår son fyllde två år i maj, så är det dags för potträning under semestern.
  Jag tycker det är så jobbigt med potträning så jag ser fram emot när det är färdigt?
  Han sitter gärna på pottan och toaletten men ingenting har kommit ännu.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh! Det tyckte jag också när Lucas var 2 år. Jag hade världens ångest och tyckte att det kändes så svårt. Nu tycker jag inte det längre, nu känns det snarare som en kul utmaning 🙂 Jag antar att mamma-självförtroendet gick upp lite när vi lyckades så enkelt med Lucas 🙂

   Svara
 6. Annika

  Hej!
  Ett tips är att köpa ett gäng av ikeas billiga pottor, 19 kr styck – som hittat! Dessa sprider man sen ut i olika rum och ute så har man alltid en potta i närheten när det är bråttom. Den får dessutom plats i resväskan om man ska på semester och är lätt att ställa i bilen och ta med.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här