Plötslig yrsel och illamående höggravid

Den här sista nionde månaden av graviditeten har jag fått problem med plötslig yrsel och illamående. Jag har inte fattat vad det kommer ifrån för oftast har det varit när jag sitter still och det känns som hela rummet gungar till. Jag känner mig nästan lite full och vill kräkas för i nästa stund bli febervarm och börja kallsvettas. När jag var hos barnmorskan sist så berättade jag detta för henne och då frågade hon om det oftast kommer när jag suttit still länge. Och ja, det har det gjort vilket jag har tyckt varit ännu mer konstigt, men det hade uppenbarligen sin förklaring. Tydligen kan det vara svårt för den gravida kroppen att hålla ett jämt blodtryck när man sitter eller står still länge och då kan man få blodtrycksfall. Min barnmorska förklarade att den gravida kroppen trivs bäst i rörelse.

Jag hade ingen aning om detta men det kändes väldigt bra att veta. Jag har inte varit direkt orolig, men jag har undrat vad jag gjort för ”fel” eftersom jag oftast inte har ansträngt mig överhuvudtaget när detta händer. Och nu händer det allt oftare. Nu vet jag varför och kan lite lättare återgälda det genom att byta position eller röra lite på mig 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. S

    Hände mig också, så jobbigt. Fick tips att trampa lite med fötterna innan jag reste mig för att köra igång cirkulationen innan och det funkade ändå helt ok.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här