Okategoriserade

Playdate med Liselotte

Idag har jag varit på playdate hemma hos min vän Liselotte som fotar mina headers 🙂 Idag träffades vi för att barnen skulle få leka, Lucas och Oliver är jämngamla, och så kunde vi mammor få lite tid att snacka 🙂 När vi kom så gjorde Liselotte ordning kaffe och så fikade barnen kex, banan och äpple medans vi mammor mumsade på mörk choklad och drack kaffe.

 

Lucas tyckte att Oliver hade massor av roliga leksaker och Oliver lånade ut alla saker som Lucas ville leka med utan problem. Själv hade Lucas med sig en liten liten motorcykel från ett kinderägg som han absolut inte ville låna ut och var till och med villig att lämna tillbaka allt han hade lånat för att få tillbaka motorcykeln. Men efter en liten stund så kom han tillbaka och sa till Oliver ”Du får låna den – sen får jag den tillbaka när jag går hem”. <- Nästan direkt citerat från Daniel Tiger, åhh vad jag älskar Daniel Tiger! Det är Isadoras favoritprogram som vi ofta tittar på och jag måste säga att det är en av dom bästa barnserier jag vet för den är så pedagogisk och lärorik för barn i 2-5 årsåldern 🙂

 

Barnen lekte både inne och ute och vi mammor pratade på om allt ifrån blogg, business till relationer och barn 🙂 Jag har haft en jättetrevlig dag, men nu blir det sängen ?Oliver var så söt med Isadora ❤❤❤

Bilderna i inlägget är tagna av Liselotte förutom två mobilbilder

4 Comments

  • Caroline

    Tänk så olika det är – jag kräks snart på Daniel Tiger här hemma! Visst är det otroligt pedagogiskt men jag kan verkligen känna att det kan bli FÖR mycket :p alla vuxna som hittar på en klämkäck truddelutt och barnen som var osams förstår omedelbart poängen – jag fattar inte ens varför det gör mig irriterad nu när jag skriver det haha!

    • Emma - På Smällen!

      Vet du, jag brukar störa mig på exakt samma sak och gjorde det innan jag märkte hur jag kan använda det som dom nästan hjärntvättar in i barnens huvud i vardagen. Dom där truddeluttarna går nämligen in och Lucas minns dom så när vi får problem med något så kan jag säga ”men han kan låna den en stund så får du den tillbaks, som daniel tiger” eller ”man måste smaka för att se om det är gott, som daniel tiger” eller som det avsnittet som daniel tiger blir arg för han inte kan och han får lära sig att kämpa på för det går bättre då. Det jag upptäckt med daniel tiger är att dom tar upp frustration som barnen i den åldern får och hur dom ska tänka för att komma ur det och det hjälper faktiskt oss. Många barnprogram gör inte det. Tex Stella och Sam dom är ju alltid snälla och bråkar aldrig, det sjunger dom till och med och det tycker jag är provocerande ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.