Okategoriserade

Därför älskar jag ”clean as you go”

Det har varit bra rörigt här ett tag nu. Jag tycker det är jättejobbigt, men ibland hinner man bara inte med och städa och plocka och allt sånt. Det har varit så i ett par veckor nu och för mig så brukar enda lösningen vara att ta en dag och röja upp allt på en gång så att man kan börja från noll sen och köra ”clean as you go”. Har ni hört det uttrycket någon gång?

Alla ni som har jobbat på McDonalds bör ha hört detta eftersom det står i första boken i utbildningen som man ska gå igenom när man börjar på Donken. (Informell utbildning med böcker man ska läsa hemma)Clean as you go – innebär att man städar efter sig och under tiden man jobbar med annat, det är en typ av multitasking som kan innebära att man torkar av bänken samtidigt som man fyller upp kundens coca-cola. Hemma innebär det kanske att jag tar med mig allt tvätt från sovrummen varje morgon när man ändå ska till toaletten där tvättkorgen finns eller att jag gör rent handfatet efter att jag har sminkat mig. Om alla i ett hushåll kör med clean as you go så behöver man nästan aldrig städa, det är därför jag älskar Clean as you go 🙂 Dom enda platserna man kan behöva städa på är platser man inte ser, t.ex. under eller bakom soffan.

Ett annat bra clean-as-you-go-tips som jag alltid kör på är att jag städar jämt när jag pratar i telefon. Jag är en telefonvandrare, jag vandrar alltid runt när jag pratar i telefon och då kan jag ju lika gärna göra nytta istället så jag har tagit efter min pappa och går runt och dammar, städar toaletten, viker och hänger tvätt, putsar speglar etc när jag pratar i telefon. Dom flesta av mina samtal är cirka 45-60 min så då hinner jag med en hel del 🙂

2 Comments

  • Anna

    Jag tycker också det är otroligt smart och effektivt att göra på det sättet, då är det ju städat jämt som du säger! Synd att det bara är jag i vår familj som gör så…

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

    Försöker också göra många saker samtidigt :). Brukar diska och hänga/tvätta när jag pratar i telefonen går så mycket fortare att göra sånt där tråkigt då också 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.