Okategoriserade

Plastad frotté mot vattenavgång

Nån mer om jag som har funderat över hur det blir om vattnet går när man sover? Har hört att det är ganska vanligt. Kan tänka mig att sängen blir plaskblöt! Samma problem om vattnet går när man kör bil, lite svårt att få rent sätet efteråt.

Jag funderar på att köpa plastad frotté att bädda sängen med och om vi ska behålla vår bil kanske ha lite plastad frotté och en handduk på bilsättet. Vad tror ni om det? Någon som har haft vattenavgång i sängen eller bilen?

7 Comments

 • Josephine

  Kan vara en bra idé att bädda och ha i bilen. Mitt vatten gick dock när jag satt å kollade på tv. Och det var en skinnsoffa som tur var. 😛

  Svar från Emma: Oj soffan hade jag inte ens tänkt på… vi har inte skinsoffa!!!!!!! Haha!! Tur att ni hade det 🙂

 • Lotta m nio

  Jag tror inte att det behövs…mer än för din egen skull om du är orolig för att något ska bli förstört.
  Jag har varit med om att vattnet gått hemma några gånger (har nio barn) och det är ju inte som på film, att det bara forsar fram…det sipprar liksom. Så du hinner gott o väl in på toa elelr stanna bilen och lägga en handduk eller nåt under dig 🙂
  Fast man vet ju aldrig…det är ju olika från kvinna till kvinna 😉
  Ta med plastad frotte eller handdukar i bilen till förlossnignen iaf 😉 Jag födde i en ambulans en gång och den hade inte jag velat tvätta sen, om man säger så 😉

  Lycka till med Bebis!

  Svar från Emma: Ojj vad många barn! Ja, men då har du en del erfarenhet av förlossningar kan jag tänka mig 🙂 Jag tror jag gör som du säger. Handdukar eller plastad frotté så slipper något bli förstört! Att föda i ambulansen måste varit en upplevelse!!!! 🙂

 • Sara - Ensamstående mamma

  Med nästa barn så kommer jag köra med plastad frotté i sängen.. Mitt vatten gick som tur var inne i badrummet direkt efter att jag hade badat hehe. Men man vet ju aldrig hur det blir nästa gång, om nu vattnet skulle gå hemma igen.. 🙂

  Svar från Emma: Nä, man vet ju aldrig! Jag bäddar med plastad frotté för säkerhetsskull när det börjar närma sig 🙂

 • Ingrid - Blivande tvåbarnsmamma

  Med Lillan så vet vi inte riktigt när vattnet gick, bara att det inte var hemma. Sköterskorna på förlossningen märkte aldrig att det hade gått men kunde ändå konstatera att det hade gjort det 😛 Men det kan ju vara skönt att ha lite plastad frotté här och var, för sin egen skull. Jag har hört att det liksom bara sipprar ut men man vet ju aldrig 🙂

  Svar från Emma: Hehe vad lustigt! Ja jag har också hört att det sipprar ofta, men det verkar vara lite olika också…

 • Zandra

  I bilen hade jag tre handdukar som låg på sätet sista tre-fyra veckorna innan förlossning ifall det skulle gå när vi va ute å åkte bil 😛 I sängen hade jag oxå ett gäng handdukar under lakanet ifall att. Men mitt vatten gick när jag låg på förlossningen i sängen å det kom som en fors verkligen. Med mitt första kom det när jag satt på toa å då kändes det mer som att jag kissade men inte fick stopp på det =)

  Svar från Emma: Tur att du var i förlossningssängen när det forsade och inte i din egna säng!! Tror det är smart att göra som du, ha några handdukar i sängen och i bilen. Måste känts ganska konstigt när det känns som man kissar fast utan att få stopp på det 🙂 Praktiskt om vattnet går när man är på toan 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.