Okategoriserade

Packlista till BB-väskan

Jag är i vecka 33 nu så det är kanske lite tidigt att packa BB-väskan redan nu. Men ni som känner mig vet att ja tycker om att vara ute i god tid och jag gillar att ha kontroll 😉 Jag har drömt en del om för tidiga förlossningar och att jag har glömt att packa BB-väskan så det känns ungefär som att om jag inte börjar packa lite smått nu så kommer lillkillen för tidigt bara för att jag inte har packat…. Annars tror jag själv på att jag kommer gå över några dagar kanske till och med en vecka innan bebis kommer så då är det ju ingen brådska.

Hur som helst har jag kommit så långt att jag har gjort en lista. Jag har googlat mkt och fått fram det här från forum och andra bloggar. Tycker listan känns väldigt lång och jag kommer säkert inte behöva allt… Jag skulle gärna vilja banta listan lite. Vad tycker i verkar vara onödigt? Och vad tycker ni att jag har MISSAT?

.

Till mig
 • Journal
 • Legitimation
 • Förlossningsbrev
 • Hygienartiklar (shampoo, balsam, duschtvål, ansiktsrengöring, ansiktskräm, smink, deo, tandborste, tandkräm, hårborste, hårsnoddar, hårnålar, läppcerat)
 • Mjukt toapapper & våtservetter om det gör mkt ont där nere
 • Babyolja (använda som massageolja)
 • Sköna sovplagg som går att amma i
 • Mys-sockar
 • Tofflor
 • Trosor
 • Mysdress
 • Amningsbh + amningsinlägg
 • Amningslinnen
 • Mjölkuppsamlingskupa
 • Strumpor
 • Ombyte till hemfärd
 • Energikick (Powerade, druvsocker, choklad/godis, kakor)
 • TENS-maskin
 • Vattenflaska

.

Till oss
 • Kontanter
 • Mobiltelefon + laddare + hörlurar
 • Kamera + laddare
 • Dator + laddare+ filmer
 • Tidningar/Bok
 • Iphone dockningshögtalare (vi har en förlossningsplaylist på spotify som man kan spela offline)
 • Papper & penna

.

Till Jair
 • Mat & dryck till Jair
 • Ombyte till Jair
 • Hygienartiklar
 • Myskläder
 • Badbyxor (tips från madde! Killen kan sitta bakom kvinnan i badet och ge massage)

.

Till bebisen
 • 2 Byxor
 • 4 Bodys
 • 2 Pyjamas
 • Strumpor
 • Bomullsmössor
 • Overall att åka hem i
 • Tjock filt
 • Tunnare filt
 • Snuttefilt med gosedjur på
 • Babyskyddet

 

Uppdatering 23/1: Bindor, bröstvårtskräm
Uppdatering 15/2: Nässpray
Uppdatering 23/2: Egen kudde

10 Comments

 • Ida

  Bindor/trosskydd, att ha efter förlossningen, kan kanske vara bra att packa ner.. 🙂

  Svar från Emma: Bra idé! Har hört att man får på BB men beroende på hur mkt man blöder (antar att det är individuellt) så kanske man kan ha vanliga bindor…

 • Monica-Gravid med nr 1

  Jag har inte börjat tänka på det där än! 🙂 Ett tips är iallafall att köpa på dig reseförpackningar av schampo och tvål och sånt. Så slipper man ta med sig ”vanliga” flaskor. Det ska jag göra. Sen känns smink lite onödigt att ha med sig eller? Bindor brukar man nog få på förlossningen tror jag. Likaså blöjor till bebisen. Verkar vara en bra lista du har fått ihop 🙂

  Svar från Emma: Tack för tipset om reseförpackningar 🙂 Jag ska absolut göra det 🙂 Jag tänkte ta med mig lite smink för hemfärden. Vet inte om jag kommer ha lust att sminka mig, men om jag vill det… och sen har jag hört nåt om en fotografering på BB brukar man ha det? I borås vet jag att dom har det på BB för nyfödda och föräldrar för borås tidning… isf kanske jag vill sminka mig…

 • Madde-Bäbis i februari

  Ser ut att vara en riktigt bra lista 🙂
  Jag vet inte om ni har tänkt och använda napp till er bebbe, men om ni har tänkt det kan de vara bra och ha med i BB väskan 🙂

  Jag borde nog börja packa våra saker nu, är förfasiken i vecka 36..hehe!

  Svar från Emma: Haha! Ja ni borde börja packa nu, speciellt om din magkänsla säger att lilleman blir 2-3 veckor tidig!! Trodde att man inte skulle ha napp förrän dom hade kommit igång med amningen… ?

 • Nathalie, mamma till Alissa

  Nu vet ju inte jag vart du ska föda men jag födde på mölndal och då kan du inte bada. Inte på det rummet jag fick iaf, hade inte dusch heller. sen så gick jag typ bara i sjukhus kläderna för det va bekvämt. De byxorna jag skulle ha till hemfärd åkte jag in i då vår tjej ville komma 1 vecka tidigt så alla andra byxor var i tvätten. De va fulla med fostervatten då det gick hemma. Så snodde killens mjukisar hem. För oss gick det åt en pyjamas och 1 uppsättning kläder att åka hem i till vår tjej. Täcke till henne fick man där men vi hade en filt dock. Snutten användes aldrig hihi Det viktigaste är väl leg och blodgruppering om något skulle hända 🙂 Jag pakade alldeles för mkt kan jag säga hehe, packade snarliks som din lista. Dock inte dator för det har man inte tid med om man inte har en väldigt långdragen förlossning, men killen är ju oftast så fokuserad på tjejen så han läser inte eller kollar inte på datorn. :p och jag va i en helt annan värld haha 😀 Kan rekomendera mölndal för dom va helt underbara och det känndes mysigare då avdelningarna är mindre än östras. Jag fick duscha i det första rummet jag kom till när vi kom in sen finns det kanske ett badrum med badkar/dusch.. det har jag ingen riktigt koll på. Kram 🙂

  Svar från Emma: Min BM sa att Mölndal hade en del rum med badkar på rummet och en del utan… kanske hade ni otur…? Östra hade tydligen bara en bit ifrån förlossningsrummen… Bra när man kan sno sin killes mjukis 🙂 Jag har köpt ett par extra mjukis som jag tänkte packa ner till hemfärden just så att dom inte blir fulla med fostervatten eller nåt annat 😉 Ja, datorn funderar jag på att ta bort faktiskt… bökigt att släpa med den. Önskar att jag hade en surfplatta. Hade varit mkt smidigare! Låter bra att det var mysigare på mölndal. Vi bor mkt närmare östra men det inte är panik in så kanske vi väljer mölndal istället. Vi får se… 🙂

 • Nathalie, mamma till Alissa

  Napp ska man helst inte använda förrens efter några veckor då bebisen ska få in rätt sugteknink. Jo en annan sak som ag rekomenderar är bröstvårtskräm! För dom blir ömma och torra snabbt! Du får större bindor där, jag snodde med några hem också för man blöder ju rejält mkt dagarna efter förlossningen. Smink va helt onödigt enligt mig 🙂

  Svar från Emma: Jag lägger till bröstvårtskräm 🙂 tack!

 • Angélica

  Napp tycker jag inte heller du behöver tänka på, se till att komma igång med amning först 🙂
  Jag hatade nättrosorna och jätte blöjbindorna så jag har packat egna trosor och bindor. Blödde inte så jättemycket sist så hoppas på samma tur så jag kan använda mina egna bindor istället 🙂
  Smink fick jag aldrig användning för, jag var så trött pch inne i min egna lilla bebisbubbla. Allt var så nytt pch det var så mkt att ta in men ta med det om du känne för det, tar ju inte så stor plats 🙂
  Annars tycker jah du har en jättebra lista! 🙂

  Svar från Emma: Jag tar med bindor och egna trosor också 🙂 det tar ju inte så mkt plats 🙂 Tar nog med lite smink, men vi får se vad jag känner för. Brukar inte sminka mig på helgerna när jag inte ska nånstans. Kan tänka mig att jag inte alls kommer vara så intresserad av att sminka mig när jag är där heller. Men jag har hört nåt om fotografering isf kanske jag vill piffa upp mig lite 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.