Okategoriserade

Östra vs. Mölndal

En fråga till alla mammor som bor i gbg! Om jag får möjligheten att välja mellan Mölndal och Östra så vet jag inte riktigt vad jag ska välja… Är det någon som har fött barn både på östra och på mölndal? Eller som starkt kan rekommendera det ena eller det andra?

Jag har försökt tänka på några fördelar och nackdelar

Östra sjukhuset:

+ Större och har specialvård om ngt går fel
+ Har kanske fler enkelrum på BB
+ Närmare för oss
+ Vi har varit där på specialförlossningen och RUL så vi känner till området
– Stora avdelningar
– Inga badkar på rummet

Mölndal

+ Mysigare säger många
+ Mindra avdelningar
+ Vissa rum har badkar på rummet
– Långt hemifrån oss
– Har ingen specialvård vid komplikationer

Kom gärna med tips!!!!! 🙂

 

7 Comments

 • Isabelle

  Bra fråga, undrar detta med 🙂 då tänker hålla koll!
  Vi tänkte iaf gå på båda sjukhusens informationsmöten de har.
  Min mamma har fött mig och mina 3 syskon på Mölndal fast hon bodde i Partille, vi bor där med så Östra är ju närmre men alla säger Mölndal är så mysigt. Så vet inte alls vad man ska välja om inte förlossnings startar så tidigt att man behöver specialvård.

  Svar från Emma: Jag tänkte också att vi skulle gå på info-möten på båda så har man iaf fått så mkt info som möjligt 🙂 Nä det är verkligen svårt att välja om man nu ens får chansen… haha!

 • Johanna

  Vi får ju välja mellan Mölndal och Varberg men tydligen blir det lätt fullt på Mölndal och man kan därför bli hemskickad lite tidigare än vad man själv planerat. Men har hört mkt gott om båda. Hade östra varit med som alternativ hade jag valt det men nu blir det Varberg!

  Svar från Emma: Jag har också hört goott om både Varberg och Mölndal… inte så mkt om Östra… men det är nära hemifrån oss.

 • Helen

  Jag har fött på östra och tycker det var bra där. Blev inte hemskickad fast jag knappt var öppen :P. Har ju dock inget annat att jämföra med. Men vi låg på bb i en vecka efteråt och jätte trevlig och hjälpsam personal. Ett råd till eftertiden om ni skulle vara kvar några dagar på bb är att sålla mycket mellan alla råd om amning och ditt och datt. Under en vecka var det nya bm varje dag och alla säger olika saker. Vilket kan vara förvirrande. Tro på dig själv och att du vet vad som är bäst för dig och ditt barn.

  Svar från Emma: Det låter bra att dom inte skicka hem er och att personalen var trevlig 🙂 Tack för tipset om amning 🙂

 • -Jenny-

  Jag födde på Mölndal precis som jag ville och är jättenöjd både med förlossningen och BB. Det var aldrig tal om att bli hemskickad pga platsbrist utan det var helt upp till oss. Dock fick vi inte ett familjerum första natten, utan min sambo fick åka hem och jag fick dela rum med en annan mamma. Men dagen efter fick vi ett familjerum.

  Däremot var vi inne på kontroll två gånger innan det var dags. Båda gångerna var det fullt både på östra och Mölndal när vi ringde. Vi fick vänta någon/några timmar båda gångerna innan vi fick okej att komma in. Det är lite babyboom och fullt upp i Gbg verkar det som. Nästa gång om det blir någon föder jag gärna på Mölndal igen, men accepterar östra också. Hellre Gbg än att åka bil till typ Varberg med värkar!

  Försöker lägga upp min förlossningsberättelse under helgen…

  Svar från Emma: Så bra att du blev nöjd med förlossningen och att ni fick stanna kvar och inte blev hemskickade! Jag är livrädd för att behöva åka långt med värkar!!!!!!!!!! Jag ska komma in och läsa din förlossningsberättelse! 🙂

 • Sandra

  Jag födde på Mölndal. Blev igångsatt 48 timmar efter vattnet gått men fortfarande ville inte värkarbetet komma igång! Tyckte dom var kanon bra alla barnmorskorna och väldigt öppna för hur vi skulle lägga upp smärtlindring på bra sätt då jag inte hade hunnit tänka så mycket på den biten, allt som allt var vi inne på FL i 18 timmar och alla var jätte gulliga hela tiden! (Vattnet gick i v36+4) Fick bada samtidigt som dom kopplade på lustgasen så jag kunde använda den samtidigt i badet som var jätte skönt och avkopplande mitt i värkarbetet. Låg på BB avd 208 och hade ett familjerum och även här var barnmorskorna helt underbara. Låg kvar 5 dagar pga att vår son kom 21 dagar före BF så han fick sola lite då han var gul men repade sig snabbt! Lycka till med förlossningen när det närmar sig! 🙂

  Svar från Emma: Bra att barnmorskorna verkar vara bra! Alla ni som har kommenterat hittills har sagt det! det känns tryggt! Bra att er lille kille repa sig snabbt trots att han blev lite tidig 🙂

 • Emelie

  Jag har fött på både östra och mölndal..
  Skulle jag föda igen så skulle jag välja östra!
  Svårt att säga helt varför, jag gillade personalen på bb bättre på östra.. De va absolut mer trevliga och omhändertagande (och då va det mitt andra barn som jag födde på östra) på mölndal älskade jag förlossningen men gillade inte alls bb.. Kanske va de för att min sambo blev hemskickad trots att det fanns enkelrum, eller för att personalen va lite väl ”på” och inte eniga om va de säger till en förstföderska!! Det tyckte jag va jobbigast.. Att de sa så olika och man visste inte vem man skulle lyssna på, som förstföderska så är det ju inte alltid så lätt att säga ifrån ochså..

  Blev du nåt klokare? 😉 Men som sagt jag hade valt östra!

  Svar från Emma: Hehe, kanske! Jag vill gärna att nån ska säga att dom helst föder på östra för det känns som jag kommer att välja det eftersom det är närmast och för att jag helst vill att min sambo ska få stanna kvar och det verkar ju som det inte blir lika fullt lika snabbt på Östra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.