Okategoriserade

Operation för trånga tårkanaler

Nu sitter vi på vårdcentralen igen. Lucas ögon har inte blivit ett dugg bättre så nu har vi träffat barnläkarn som sa att det beror på att det inte är ögoninfektion utan det är trånga tårkanaler. Men för att vara helt säker så tog dom två odlingar en allmän och en för infektion. Barnläkarn sa att dom flesta barn får lite morgongrus och gegg i ögonen för att tårkanalerna håller på att utvecklas men inte så mkt som Lucas har fått 🙁 Och när det är så mkt så att det skadar huden omkring så kan man ibland behöva operera. Då för dom in ett rör som är lite lite tjockare än tårkanalerna och på så sätt töjer dom ut tårkanalerna. Läkaren skickade en remiss till ögonläkaren för en bedömning av detta. Så vi hamnar i kö och det kommer ju att ta lite tid, men det är bara bra för då får Lucas tårkanaler lite mer tid på sig att utvecklas så förhoppningsvis slipper vi operation. Lille snutten! Det gör ont i hjärtat att en sån liten kan behöva opereras, men det är bra att det finns hjälp!

20130604-152600.jpg

3 Comments

  • Jenny

    Min son Vilmer hade också jättegeggigt öga (t.o.m så bvc-sköterskan ville att läkaren skulle titta på det) fram till att han var 3,5 månad (han är nu 4 mån och 2 veckor), sen en morgon så var det helt plötsligt jättefint och har fortsatt varit det! Så ha förtröstan, vips så kan tårkanalen fungera! 😉

  • Jenny

    Jo, Vilmer fick också som ett litet sår i utkanten av ögat för att det blev så blött och irriterat, ser nästan ut som Lucas också har det på bilden!?

  • Emma

    Tack, skönt att veta att andra också har haft det så här. Hoppas att tårkanalerna börjar funka snart! Ja, han fått ett sår i utkanten av ögat. Det var därför som läkaren skrev en remiss till ögon.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.