Nya restriktioner – antagligen inställt dop

Idag är barnen hemma sjuka igen! Helgen var bra och Lucas var till och med i skolan i fredags, men natten till idag så blev Lucas krasslig igen. Isadora är pigg och får egentligen vara på förskolan, enligt direktiven som är, men vi höll henne hemma för säkerhets skull. Vi får se om det blir förskola för henne imorgon eller på onsdag, annars satsar vi på nästa måndag.

I helgen kändes det nästan som att allt var som vanligt igen. Victors syster och systerdotter sov över hemma hos oss och vi lagade mat, åt godis, pratade och tittade på gamla resevloggar – så himlans mysigt! Vi följer dom nya restriktionerna nästan till punkt och pricka, men vi har valt att göra undantag för just Victors syster och min mamma. Den sociala distanseringen kommer med ett pris, inte bara för oss, men för familj och vänner också och ibland behöver man göra en kompromiss också. Det var väldigt skönt att få ett litet avbrott och nu när det kom ännu hårdare regler så är jag extra glad för det.

Idag kom det ju ett förslag på en ny hårdare restriktion som är tänkt att träda i kraft nästa vecka. Den nya restriktionen innebär att det är förbjudet för mer än åtta personer att delta i allmänna sammankomster. Det innebär förmodligen att Williams dop nästa vecka kommer bli inställt… så himla tråkigt! Mest besviken är jag över att William inte kommer kunna passa i sin dopklänning om vi behöver skjuta på dopet i flera månader. Alla på min sida har döpts i den klänningen så det känns jättejättetråkigt… men men…

Igår var vi ute en promenad hela familjen och letade upp ytterligare en geocache. Jag är så glad att vi ändå har hittat en kul utomhusaktivitet som passar både vuxna och barn även fast vädret inte är det roligaste 🙂

Se vloggen när vi är ute på geocaching här:

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Gittan

  Så tråkigt om ni behöver ställa in dopet ? men känns som man inte kan räkna med något i dessa tider. Förstår känslan över dopkläningen, vårt mellanbarn var för stort för vår släktklänning så han är den enda än så länge som inte är döpt i den( lite av en sorg faktiskt)

  Vi hade lite tur när vi döpte vår lille i somras, då var restriktionerna inte så hårda och vi kunde ha dopet ute och alla “vågade” komma som var bjudna.

  Hur ser rekomendationerna ut för förskolan i Göteborg? Här där vi bor rekommenderar de att alla 15-timmars stannar hemma tills vidare. Var samma sak hela våren.

  Svara
  • Emma

   Ja det känns jättesorgligt faktiskt. Allas namn är inbroderade på klänningen. Känns så tråkigt om det blir alla utom William..

   I Göteborg får 15-timmars fortfarande gå och Isadora är ju faktiskt såpass stor att förskolan inte är en barnpassning så jag tycker det är viktigt. Reglerna på hennes förskola är 1 dag sjuk = 3 dagar hemma. Mer än 1 dag sjuk = 7 dagar hemma. Här får barnen gå även om dom har hosta eller snuva kvar om dom redan varit hemma i 7 dagar.

   Svara
 2. Lisa

  Så himla tråkigt är livet just nu! ?
  Annars kan ni ju ha dopet med bara familjen och prästen, så tar ni fina dopkort med klänningen och sparar festen till senare tillfälle? ?

  Svara
  • Emma

   Jag är också inne på det alternativet faktiskt. Men personalen är 3 personer så i så fall kommer vi inte kunna vara vi fem + gudmor…

   Svara
   • Lisa

    Det kanske går att rucka liiite på reglerna, en kyrka är ju stor så övriga 2 personal kanske inte måste vara inne samtidigt ? Hoppas det löser sig!

   • Emma

    Hoppas det! Vi håller på att kolla upp detta nu. Vi tänker att vaktmästaren kanske inte måste vara med på dopet. Vi håller också på att kolla om dopklänningen kanske kan passa nån månad till och om mamma kan justera den i så fall.

  • Katerina

   Vad tråkigt. Om han blir för stor för klänningen så brodera den ändå och ha med den på dopet framme. Någon kan hålla den eller så kan den läggas på William vid den viktigaste delen som en symbol. Hoppas det löser sig.

   Svara
 3. Nina

  Tänker också som Lisa om ni skulle ha nu och festen sen. Kan de från kyrkan vara 2 istället (prästen och den som spelar)? Den tredje är den som hjälper till med vatten etc va? Kan den förbereda det innan så ni aldrig är mer än 8.
  Hur har det gått har L börjat fritids än? Hur tänker ni (eller andra läsare) kring lek med kompisar på fritiden (de de träffar hela dagen i skolan). Leka eller inte?

  Svara
  • Lisa från Skåne

   Tänker också att det kan vara mindre personer från kyrkan. Vi har fixat med vattnet själv också har storasyskonen som har varit 5 och 7 år slått i det i dopfunten.

   Svara
   • Emma

    Tanken är att barnen ska hälla upp vattnet redan så jag hoppas att dom kan vara lite flexibla i kyrkan. Vi ska få besked från kyrkan snart.

  • Emma

   Vi ska kolla om kyrkan kan ordna så att dom bara är 2 istället för 3 🙂

   Ja, Lucas går på fritids så jag tänker att smittorisken inte ökar där eftersom han ändå måste gå till skolan. Vi leker inte med någon på fritiden nu pga restriktionerna.

   Svara
 4. Petra

  Här i Blekinge är rekommendationen att träffa 0 personer utöver dem du bor med. Mamma fyller år på onsdag och hon är helt ensam o jag kan inte ens komma förbi med ett paket. Jo jag kan klart ställa utanför dörren.

  Svara
  • Emma

   Det är samma här, men vi har gjort avsteg för vad som är rimligt för våra nära och kära. Ibland finns det andra grejer man också måste ta hänsyn till. Tråkigt för dig att inte kunde fira din mamma, lider med dig ?

   Svara
 5. Lin

  Du kommer kunna trycka ner honom i den i sommar! Min äldsta döptes när han var 11 månader och vägde 13 kg. Kunde inte stänga klänningen, men höll honom med ryggen mot mig. Klart ni ska kunna hålla traditionen, be alla att kisa lite bara! ?

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här