Okategoriserade

Chockad!

Det finns uppenbarligen en klar nackdel med att få en väluppfostrad bebis som sover i princip hela natten utan att äta… Missförstå mig rätt, jag är jätteglad för det, men mindre glad är jag av att vakna upp med blod i sängen. Japp, det är mensen som kommit tillbaka och William är bara 2,5 månad! Jag har aldrig fått tillbaka mensen under amningsperioden förut så gissa om jag blev chockad. Tidigare så har det tagit mellan 9 månader – 1,5 år innan jag har fått tillbaka mensen.

Jag är inte så nöjd med att mensen är tillbaka, det är jobbigt. Dessutom känns det alldeles för tidigt kroppsligt. Jag har ju precis fått en dunderkur mot svamp så jag kan inte ha binda och ska helst inte ha tampong heller men menskopp går inte för slidväggarna därinne vill puta ut den igen. Så fort jag är säker på att svampen inte kommer tillbaka så ska jag börja med p-piller och hoppa över mensen. Orkar verkligen inte.

Tack för att jag får gnälla av mig lite…

8 Comments

 • Linnea

  Jag vet precis hur det känns. Vår dotter har i stort avsagt sig bröstet (snart 7 månader gammal) och min mens kom tillbaks för någon vecka sedan.
  Mår mentalt dåligt över det ?

  Jag kan inte heller ta något preventivmedel för mår så dåligt av alla hormonerna. ?

 • Anna

  Fick tillbaka min mens precis 8 veckor efter förlossningen den här gången. Förra gången kom den efter 6 månader. Var lite surt. Men så är det ju att vara kvinna. Satte in hormonspiral på efterkontrollen för att inte riskera nåt.

 • S

  Kan det vara någon tredje barnet grej? Jag har inte heller fått tillbaka mensen förens jag slutat amma helt efter 8-9 månader med de två första men denna gång hann avslaget typ vara borta ett par veckor och sen poff kom mensen! Satte in hormonspiral vid efterkontroll men fick då istället massa småblödningar av det som ju är vanligt, tog typ 2 månader innan det rättade till sig ?

 • KarinH

  Med Alexandra dröjde det 9 månader innan mensen kom och som jag njöt. Döm av min förvåning när den kom tillbaka efter tre månader nu, denna gång. Jag trodde knappt det var sant.
  Så klaga på du, jag är med i just denna klubb. ?

 • Gittan

  Min mens har kommit tillbax nästan exakt samtidigt med alla tre barnen, runt 4 månader efter förlossningen. ? Tycker också det känns skit samtidigt som det är skönt att kroppen ändå börjar ”fungera som vanligt”. Jag tänlte oxå på p-piller eller hormonspiral för att slippa men sen började vi prata om en liten fyra ? Så då är det bara att stå ut tills bebisverkstaden öppnar igen ?

  • Emma

   Men åh vad kul att ni också planerar en fyra ? Jag kommer börja med p-piller nu men det är för att jag inte vill vara preggo när vi gifter oss och för att jag verkar ha väldigt lätt för att bli gravid direkt efter p-piller-stopp. Vem vet, det kanske blir ett litet pli efter vår honeymoon?!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.