Okategoriserade

Natten som gått

Jag vet att en del av er är jättenyfikna om hur det har gått i natt! Jag skrev ju ett inlägg när Lucas hade somnat sista gången i natt och det blev faktiskt sista natten som jag fick natta om honom! Efter det sov han i 7 timmar utan att vakna och skrika! Från 00.20 – 7.30! Även om jag är helt slut efter natten pga av alla timmars buffande och sjungande och sen låg jag ju vaken länge efter det utan att kunna sova. När jag väl hade somnat vaknade jag hela tiden pga att brösten var överfulla och värkte, men jag var för trött för att gå upp och pumpa. När Lucas vaknade 7.30 så fick jag äntligen lätta på trycket. Istället för att liggamma då så satte jag mig upp och tände lampan så att Lucas inte skulle kunna somna vid bröstet. Han var ändå nära att somna så då fick jag ta bort bröstet lite snabbt innan jag kunde amma igen. När Lucas hade ätit färdigt fick jag ändå pumpa ur en hel flaska för att lätta på trycket i det andra bröstet och det var fortfarande på tok för mycket mjölk i det bröstet som Lucas hade ätit.

Just det jag glömde berätta också att igår under nattning så verkade det plötsligt som att hans säng blev väldigt negativt laddad för honom för varje gång jag närmade mig den så grät han. Han är van vid sin säng sen månader tillbaka eftersom han har sovit i den åtminstone en timme i streck flera gånger. Han har också varit vaken i den när vi har bäddat våran säng, väntar på att han ska bli trött och på morgonen när vi ligger och drar oss. Så sängen har aldrig varit negativt laddad förut. För att bryta den onda spiralen igår så la jag ner honom i sängen trots skrik och tårar och satte på speldosan till hans babymobil. Efter det lugnade han ner sig och låg lugn i sängen ett tag utan att skrika och efter det kunde han somna.

Ikväll är det tredje natten, hoppas att han har förstått vad det är som gäller nu så att vi slipper höra detta hjärtskärande gråt. Det är otroligt jobbigt för man vill ju bara att dom små ska må bra!

One Comment

  • Sandra - mamma till Lykke

    Det där med att natta barn är verkligen ingen lätt uppgift ibland. Att hitta en rutin som fungerar för oss här hemma känns ibland mer eller mindre omöjligt och många gånger har jag varit på väg att ge upp. Min Lykke är 6 månader och jag vill helst av allt att hon ska somna i sin egna säng på kvällarna (helst dagarna också). Det är nästan alltid skrik och gråt och ett värkande mammahjärta. Har märkt att allt blir värre om hon ser att jag går där ifrån och även när hon ser att jag är där. Så jag lägger helt enkelt ner henne, pussar godnatt, går ut därifrån och stänger dörren. Låter så brutalt men det verkar vara det enda som funkar. Brukar få gå in ca 1 gång och stoppa i nappen och då brukar hon somna.

    Som sagt, det är ingen enkel uppgift ! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.