Okategoriserade

Dags för egentid!

Jag börjar förstå tjusningen med det där med rutiner nu. Vi har ju haft rutiner, men inte bestämda klockslag. Vi gör alltid samma sak varje morgon om vi inte ska iväg tidigt och allt brukar falla sig in ungefär vid samma tidpunkt varje dag. Jag tror inte Lucas känner sig mindre trygg med det. Däremot så tror jag att han kan ha känt sig otrygg på natten när han hela tiden har vaknat varje timme och letat efter bröst. Det här har antagligen varit samma sak som med en bebis som tappar nappen i sömnen men detta är värre för att nappen, dvs jag, ligger kanske inte ens jämte längre. Det känns så konstigt att det kan ha blivit så här. Det enda jag har velat är ju att ge honom just trygghet. Jag har haft honom nära mig, gett honom kärlek och ammat och så blev det tvärtom! Så det känns skönt att vi har ändrat på det nu och det direkt har genererat i att Lucas har sovit i 7-8 timmar i streck känns ju som ett kvitto på att vi gör rätt nu.

Dagen hittills:
7.30 Lucas vaknar och jag ammar
8.00 Försöker med gröt men Lucas blir ledsen så fort han ser skeden. Men vatten går bra.
9.45 Lucas börjar bli trött. Nu äter han all gröt som jag gjorde tidigare imorse.
10.00 Han somnar i sin säng utan gråt på 2 minuter! Jag hann nog sjunga Ett litet hus vid skogens slut 3 gånger! Jag kliade honom lite i huvudet under tiden jag sjöng.

3 Comments

 • Ayse

  Tror inte Lucas kände sig otrygg men han vaknade efte 1 timma i ytlig sömn, kunde inte somna om obehövde hjälp. Jag vet många mammor som ammar sina barn till sömns men ändå sover som hela nätterna.

  • EmmaEmma

   Du kanske har rätt, hoppas det! Det som jag tänker är att han kanske har varit otrygg med att allt inte är som det var när han somnade. Jag har läst att bebisar vaknar till varje timme för att se så att allt är samma. Nu när han har sovit hela nätterna måste han ju vaknat till min upptäckt att allt fortfarande är samma och då känt sig trygg med att somna om igen utan att bli ledsen… Så tänkte jag.

 • Ayse

  Ja..ok förstår du vad du menar. Men A har sovit själv utan att somna vid bröstet som flesta gångerna men ändå vaknat så himla ofta. Men jag ska försöka hela veckan ut. Idag ska jag försöka amma så mycket som möjligt på dagen. Brösten behöver tömmas haha! Ont ont.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.