Spanien

När semestern börjar med kaos

Det är lite glest mellan inläggen just nu. Det beror på att vi är på SEMESTER, på riktigt (!!) för första gången på väldigt länge. Vi badar, solar, unnar oss och njuter tillsammans som familj. Vi förtjänar verkligen den här avkopplingen! Det är första gången på länge som vi verkligen har haft tid att pausa och se varandras behov. Vi är en familj, men alla i familjen har olika behov som kommer i skymundan när livet går på högvarv. Det är ju intensivt med en liten bebis, särskilt en som är så aktiv som William som ska klättra och utforska allt varje vaken minut på dygnet. Jag är faktiskt förvånad att han inte lärt sig gå än! Men det är väldigt skönt att han inte har gjort det.

Vi har nu varit på semester i snart 4 veckor och det känns lite som att vi har dragit i nödbromsen och stannat så tvärt att alla saker har hamnat i en enda röra. Alltså inte att vi har kaos och ostädat hemma, utan att vår balans har rubbats och att vi som familjemedlemmar behöver olika sorters återhämtning. Barnen behöver uppmärksamhet, jag behöver vara social, göra utflykter och få stimulans, Victor behöver vila och William behöver att någon håller koll på honom varje vaken minut.

Jag tycker insikten av vad alla behöver är så skön! Äntligen kan vi hitta tillbaka till vår balans och göra allt det som krävs för att vi alla ska få den semestern vi behöver. Det är faktiskt inte så lätt att veta det när livet tuggar på som i ett hamsterhjul hemma i Sverige och man planerar in den där semestern. Skönt att vi fortfarande har en månad kvar av semestern och därefter blir det bröllop och BRÖLLOPSRESA! Jag kan knappt bärga mig! Jag ser SÅ mycket framemot att dela alla detaljer med er och hade egentligen tänkt blogga om allt, men pga omständigheterna med corona, som gör planeringen mycket svårare, så har jag valt att hålla allt hemligt istället. Det känns nästan ännu mer spännande och jag kan knappt vänta tills jag får berätta allt!

2 Comments

  • Nina

    Härligt med mer semester och bröllop. En fundering hur ställer sig barnen och J att vara ifrån varandra så länge? Och hur skulle de resonera om J hade velat ta med sig barnen utomlands hela nästa sommar?

    • Emma

      Han jobbar hela sommarn inklusive alla helger så om vi hade stannat i Sverige så hade dom fått gå i sommarförskola/fritids. Vi beslutade därför detta gemensamt 😊 Självklart ställer vi oss positiva till att barnen får umgås med dom när dom är lediga från arbete. Jag skulle aldrig välja att barnen skulle vara ifrån sin pappa hela sommarn om det fanns möjlighet att göra på annat sätt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.