När kan man leva som vanligt igen?

Det blev en diskussion på ett av mina inlägg om när man kan leva som vanligt igen. Den ena åsikten var att ingen kan leva som vanligt, inte ens om man är vaccinerad, den andra var att man självklart kan leva som vanligt så fort man fått två vaccinsprutor.

Jag tänker att det beror på vad man väger in i att leva som vanligt. Är det när man kan träffa vänner inomhus, resa och gå på restaurang? Eller är det när man slipper hålla avstånd, kan krama sina nära och kära, slipper använda handsprit i tid och otid och inte behöver isolera sig varje gång man blir snorig?

Jag tycker att man ska kunna leva mer som vanligt när man har fått två vaccinsprutor, men jag tror att man fortfarande kommer vara påverkad av pandemin genom att fortsätta med handsprit, hålla avstånd till andra människor och hålla sig hemma när man blir sjuk. Om man är i riskgrupp så kanske man också får avstå från att kramas så länge smittan är hög i samhället. Däremot såg jag för någon vecka sen, att flera län i Sverige har ”personlig lockdown”, där ingen, inte ens de som är vaccinerade eller har antikroppar, kan leva som vanligt och då ska man självklart följa det.

När tycker ni att man kan börja leva mer som vanligt igen?

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Lisa

  Jag tror inte vi behöver/ska tycka så mycket själva om detta (eller det gör jag såklart, få personer kan låta bli att tycka🙈😅), utan jag hoppas vi får tydliga rekommendationer om vad som kommer gälla sen när fler är vaccinerade och smittan gått ner. Men jag HOPPAS på att kunna träffa familj och vänner inomhus med gott samvete och kunna gå en sväng på stan och fika på ett café med lika gott samvete 😊

  Svara
 2. Mia

  Kanske kommer det ett nytt vanligt…många kommer nog iaf tänka sig för lite extra framöver, för ingen trodde nog att detta skulle hända i modern tid men nu ser vi att vi är ganska sårbara trots allt.
  För egen del har mitt liv knappt förändrats, vet inte om det betyder att jag har ett tråkigt liv eller vad😂 Jag har ett jobb jag måste gå till, ingen möjlighet att jobba hemifrån, hänga på krogen gör jag inte ändå, hänger heller inte med massa vänner och det var längesen jag reste så mitt liv har inte påverkats så himla mycket, jag umgås med mina barn och min pojkvän och hans barn, jobbarkompisarna på jobbet och sen har det inte varit så mycket mer under detta året. Men vaccinera mig ska jag självklart så fort jag får

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här