BB-tiden,  Tiden efter förlossningen

När kan man gå igen?

När kan man gå igen? Det gör ju såklart ont att föda barn, men det har jag nästan glömt. Nu tänker jag att det var väl inte så farligt trots att jag minns att jag skrek typ ”AAAAAAAJJJJJ” i lustgas-masken och typ ”det gör jätteont” till BM och min sambo under förlossningen. För mig är det som alla säger. Det där med att det gör ont är bortglömt när man ser sin älskling för första gången.

Men….. Tiden efter ”aaaj!” Shit vad ont det gör att gå på toa! För mig går det ganska bra att kissa för jag fick ingen yttre bristning, men jag har nog fått nåt ytligt sår för det brände till dom första gångerna jag kissade.. Men att gå tycker jag är otroligt jobbigt!

Så till min fråga: Hur lång tid tar det innan man kan gå igen? När kan man ta lite större steg och gå i ganska normal takt? Jag känner mig otroligt handikappad när jag försöker gå och det tar lång tid att ta sig från sängen till toan som är på rummet!

9 Comments

 • Kiina

  Det där är ju väldigt individuellt! För mig tog det två månader innan jag kunde få och sitta normalt igen. Men då gick jag sönder väldigt mycket pga en alldeles för snabb förlossning.

 • Hanna

  Hej grattis till sonen han är helt underbart söt!:) jag fick precis som du inga yttre bristningar , men självklart gjorde det ont direkt och några dagar efter ! Men efter ungefär fyra fem dagar kunde jag gå relativt norärmalt igen , det gjorde knappt ont längre heller och sen där efter blev det bättre och bättre för varje dag!

 • Tessan

  Jag fick en liten bristning plus ett litet klipp & efter 2 veckor kände jag mig typ som vanligt 🙂 Dvs kunde gå i bra takt igen, utan att det kändes konstigt. Det går nog fortare för dig tror jag säkert 🙂 Blir bättre för varje dag!

 • pilla

  Det är otroligt individuellt. Med första barnet hade jag ont när jag skulle kissa, gå mm. Det bultade i hela underlivet. Tog någon månad innan bultandet försvann. Jag sprack inte Heller. Fick en reva av bebusens elektrod dock.

  Nu andra gången hade jag inga som helst problem. Fick ett så kallat skönhetsstygn bara. Har inte haft ont. Har känt den bultande känslan när jag gått för mycket bara.

  Förra gången blödde jag mycket och lääänge…nu två v efter fl nlöder jag knappt längre. Intressant hur olika det kan vara.

 • Nathalie, mamma till Alissa

  Som de andra säger är det nog väldigt olika. Jag fick en liten bristning utvändigt och dom sydde ett par stygn men jag har aldrig några problem med att kissa eller gå. Kunde vara som vanligt dagen efter förlossningen. Däremot hade jag svimningskänsla i några timmar efter förlossningen. Dock kände jag som ett tryck ibland när jag kissade, som om något skulle ramla ut typ haha 🙂 Men det försvann på ca 2 månader och det gjorde aldrig ont.

  Grattis till er fina son!
  Kram

 • Emely Tuväng

  Oj, det är ju jätteolika beroende på hur svår förlossning man haft… För mig tog det över en månad innan jag kunde gå normalt igen och två månader innan jag kunde kissa utan att stå i duschen med varmt vatten.. men jag hade otur att mina stygn gick upp osv. 😛

 • Emma

  Tack för era svar! Jag förstår nu att det verkligen är jätteolika! Nu har det gått mer än 3 veckor och jag har fortfarande väldigt ont när jag går och står!

 • baby2011

  Efter lite mer än 2 månader efter förlossning började jag känna mig normal. Olika för alla det där, vissa kan till och med gå långa promenader 3 dagar efter. Men jag kunde knappt, sitta,stå eller gå. Det kändes som en stort ”hål” mellan som ”hängde” eller drogs neråt, eller hur man ska nu förklara. Kändes väldigt obehagligt.

 • Emma

  Ja här blev det inga 3 dagar för mig heller för att känna mig normal. Jag hoppas på att klara av att gå till BVC på fredag! Jag får nog vänta minst två månader så som du…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.