BB-tiden

Hormonprickar?

Isadora har fått några prickar över kroppen med stor rodnad kring prickarna. Jag har såklart frågat BB-personalen och dom trodde på hormonprickar men sa att jag ska hålla koll. Det har blivit värre på bara några få timmar men hon verkar inte ha ont av dom. Jag har aldrig sett hormonprickar förut så jag blir lite fundersam såklart. Någon av er som känner igen prickarna?

 

13 Comments

 • Frida

  Stort grattisvä till lillasyster!!!
  Min dotter fick lika dana fast inte så tidigt. Såg ut som små finnar med rött runtomkring men det röda försvann ganska snabbt, efter nån dag eller så.

 • Petra Mary-Anne

  Vi har också prickar på våra små pojkar, de är två veckor nu. Ibland ser det nästan ut som små finnar men är helt ofarligt och fullt normalt sa BVC-sköterskan.

 • Sandra

  Min son är 6 månader nu och när vi låg på BB då han knappt var en dag gammal började han få prickar, såna som på bilden. Det blev värre och värre och han hade på kort tid fåttmassor av prickar på hela kroppen. Det var hormonprickar och om jag minns rätt så var de borta efter ca 1 vecka.

  Stort grattis till hela familjen, Isadora ser ut att vara en riktig sötnos!

 • Emma

  Min 3 dagars tjej har dom också 🙂 de dök upp några timmar efter förlossningen, Toves brukar försvinna på en dag och får någon ny dagligen

 • Anna

  Nä, det där är erythema toxicum. Man vet inte helt vad det beror på men tror det orsakas av att immunförsvaret hos bebis som kommer i kontakt med hudbakterier! Vanligt! Försvinner på några dagar! Ofarligt! Grattis!

 • Veronika

  Såna fick min Iris också när hon började amma och dom försvann efter några dagar. Nu har hon hormonplitor i ansiktet så hon ser ut som en finnig tonåring ? Läkaren på BVC sa att det är normalt så då får man ju tro på det!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.