Okategoriserade

När det inte blir som man tänkt sig – besviken!

Jag hatar när saker inte blir som man tänkt sig. Eller mest av allt hatar jag när saker inte blir som jag har tänkt mig och dessutom se någon annan bli besviken.

Här hemma är det jag som tar alla inredningsbeslut. Jair får veta vad det kostar och han klagar bara om det är många oväntade inköp på samma gång, annars har jag fria händer. Förra hösten så fyndade jag två resårmadrasser på Ikea som såldes på deras Fynd-avdelning, kraftigt rabatterade. Jag minns inte vad dom kostade men i vanliga fall kostar dom 900 kr styck så det är bra madrasser. Dom är väldigt sköna även utan bäddmadrass på så vi har sovit på dom utan bäddmadrass i ett helt år. Dom har legat i Lucas säng när vi har haft den utdragen till dubbelsäng. Men dom är alldeles för tjocka för att det ska kunna ligga två styck ovanpå varandra, så som det är tänkt när man använder Lucas säng som enkelsäng. Därför köpte jag två nya madrasser till Lucas säng idag.

Resårmadrasserna som har legat i Lucas säng skulle flyttas till vårt rum för att vi vill sänka vår säng. Vi har nämligen använt vår gamla kontinentalsäng i vår sängstomme. Vi har alltså haft en madrassbotten + resårbotten + bäddmadrass i vår Brimnes sängstomme. Så vår säng har varit jättehög!! Det var lite jobbigt när Lucas var bebis för jag var alltid jätterädd att han skulle ramla ner och hans spjälsäng som kopplas med vår säng tappade helt sin funktion eftersom jag och Lucas inte hamnade på samma nivå. Nu när vi ska ha bebis igen så känns det jätteviktigt att bebisen hamnar på samma nivå som mig så att jag kan ligga ner och amma. Jag kommer ju inte kunna ha bebis i mitten på vår säng eftersom vi fortfarande samsover med Lucas. För att ni ska förstå så ska jag visa en bild på hur spjälsängen ser ut.

  

Men det funkade inte alls med Lucas gamla resårmadrasser i vår säng. Dom var för mjuka så dom gled ner i mitten och på sidorna eftersom vi inte har några ribbor i vår Brimnes. Jag blev jättebesviken och försökte förklara för Jair att vi kunde försöka sälja men vi kanske måste slänga dom nya madrasserna om vi inte hittar nån som vill köpa. Jair blev superbesviken för att vi skulle slänga nåt som vi betalt pengar för och som var helt nytt nästan. Han tyckte att jag skulle slänga mina saker på vinden istället. Det vill jag gärna men jag behöver hjälp att lyfta ut saker från vinden så att jag kan rensa bort sånt som ska slängas.

För att lösa sängproblemet tillfälligt så la vi i den gamla resårmadrassen som är ett helt stycke på 160 cm men den är trasig på mitten så den kommer inte hålla så länge till… Den är över 10 år gammal dessutom. Sen gick Jair och Lucas och la sig medan jag blev kvar framför paddan ihop om att hitta en lösning på det här tråkiga problemet.

Och jag tror faktiskt jag hittade en lösning! 400 kr kostar den 😉 Jag såg nämligen att det finns ribbottnar som tillbehör till resårmadrasser på Ikea och efter lite mera research så såg jag att till brimnes sängstomme så finns det ribbottnar som tillval!!!! Shit det här kan vara lösningen!! Imorgon åker jag och Thaimorsan till Ikea igen och inhandlar detta!

Så tråkigt när något man planerat så länge inte alls blir bra! Jag är inte så bra på det där med sängar heller så jag hade ingen aning om att det fanns ribbottnar att köpa till! Jag hoppas verkligen att detta bli bra nu för då kommer jag ha en glad man imorgon 🙂 Jag skrev ett litet meddelande till honom som han kan läsa innan han går till jobbet 🙂

  

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.