Okategoriserade

När börjar barn sova endast en gång per dag?

Dom senaste dagarna så har Isadora inte somnat vid dagislämningen och det har gjort att hon har hållt sig vaken ända till eftermiddagen. Hon har därför bara hunnit med en vila på dagen. Det har gått bra. Jag har fått underhålla henne på vägen hem så att hon inte skulle somna i vagnen/bilen vid 17-18-tiden, men det har gått jättebra, inga problem 🙂 I och med detta så började jag såklart fundera på när börjar barn sova endast en gång istället för två? Jag förstår att det är väldigt individuellt, men jag har inget att jämföra med eftersom vi hade helt andra rutiner när Lucas var i samma ålder eftersom vi levde i Brasilien då och fick anpassa oss efter kulturen där. Så dela med er! 🙂

När började era barn sova endast en gång per dag?

   

16 Comments

 • F

  Runt 7-8 månader började bebis sova antingen två korta (ca 40 min – 1 timme) eller en lång. Vid 9 månader sov hon oftast bara en gång per dag. Idag sover hon ca 2 timmar en gång per dag ?

 • Mikaela

  Dottern började sova en lång lur efter lunch ca 2,5 timma vid kanske 9 månaders ålder. Hon kan ibland sova en stund på förmiddagen men det är långt ifrån varje dag. Hon har också i samma veva börjat somna för natten tidigare ca 18. Så hon tar nog igen lite där.

 • Cissi

  Alla våra har slutat rätt tidigt… Emma var tidigast hon slutade sova 2 ggr vid kanske 7-8 månader, de andra 2 har slutat strax innan 1 års dagen. Nu sover Iris ibland en stund på förskolan men aldrig hemma.

 • Sara

  Vår tjej började sova en gång strax före 1 år. Men då gick hon från en halvtimme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen till ungefär 1 timme mitt på dagen, så samma mängd sömn egentligen.

 • carolina

  Min dotter har sovit 1 timme runt lunch sen hon var nyfödd. Somnar cirka 19.30 och vaknar 6.00. (Vaknar förståss då och då under natten)Litet sömnbehov tydligen 🙂

 • Elin

  1år till 1år och 2-3 månader. Något runt den åldern. Dock har man varit på utflykt hela dagen så brukar det bli en gång på vägen dit och en gång på vägen hem. Om min 1,7år ing är trött sover han 15min vid senast 09. För att orka ändå till lunch om vi är borta. Börjat dock växa ifrån de också har jag märkt.

 • Therese

  Min tjej är 11 månader och hon sover oftast 2 gånger fortfarande. De enda gångerna hon bruka hoppa förmiddagsluren är om hon sover länge på morgonen, men det sker inte så ofta 😉

 • Emmelie

  Båda mina har börjat sova en gång om dagen strax innan de blev 1. Jag märkte på min minsta att hon hade svårt att somna på kvällen när hon sov middag två gånger om dagen och när vi bytte till en middagslur somnade hon tidigare och lättare ?

 • Johanna

  Min på snart 10 månader sover tre gånger om dagen (en gång på morgonen, en gång förmiddag/lunch och en gång eftermiddag). Det känns vääääääldigt långt borta att bara sova en gång!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.