Okategoriserade

Fredag med möte, lek, träning och ont som fan!

Idag har jag varit på stan med barnen och haft ett möte med en samarbetspartner som jag känner mig personligt engagerad i 🙂 Det här kommer bli så bra! Jag kommer berätta mer om detta inom kort! 🙂

Barnen skötte sig fint på mötet 🙂 Lucas blir alltid bästis med alla vuxna jag träffar och så var det idag också 🙂 Det är en jättefin egenskap, han kommer bli en riktig mingelmästare när han blir stor 🙂

  
Den här klockan fick han låna av sin nya bästis under mötet 🙂 En svart klocka står faktiskt allra högst upp på Lucas önskelista 🙂

Efter mötet gick vi till Stadsbibblan och Lucas plockade fram en bok som han ville att jag skulle läsa. Lucas älskar att läsa böcker. Han myste ner sig tätt intill mig och lyssnade uppmärksamt, medan Isadora kröp runt och upptäckte världen 🙂 Det var en ganska lång bok och halvvägs igenom så vände Lucas på huvudet för att säga något till mig och då upptäckte han att en jämnårig flicka hade myst ner sig på min andra sida för att vara med på lässtunden. Lucas blev genast nyfiken och började fråga flickan vad hon hette och om hon ville leka, men hon var lite blyg och ville inte göra något hastigt utan hellre sitta kvar och lyssna på boken. Jag läste färdigt medans Lucas stod en bit bort och nyfiket spanade på flickan som satt kvar hos mig. När jag hade läst klart så försökte Lucas prata med henne men hon var blyg och svarade inte. Då kom Lucas fram till mig och sa ”Mamma, varför svarar hon inte?” så jag tipsade honom om att visa något kul som dom kunde leka med. En pytteliten stund senare så sprang dom två runt som värsta bästisarna och lekte 🙂 Jag satt kvar med Isadora och spanade när dom lekte och när flickans pappa läste bok för henne och Lucas 🙂

  
Efter bibblan åkte vi hem och jag lämnade av barnen innan jag åkte vidare till apoteket. Jag har fått sån där jäkla afte igen och den här gången är det så illa att jag till och med är orolig. Ibland när jag är på väg att bli förkyld så får jag afte istället och det är ungefär som att slemhinnorna i munnen sårar sig extra lätt. I onsdags så kände jag att det var på väg, men hade väldigt bråttom när jag skulle äta lunch så jag åt inte försiktigt och råkade tugga nån matbit mot det mjuka tandköttet längst bak där jag opererat bort en visdomstand. Detta resulterade i ett stort öppet sår som jag känner blodsmak ifrån och jag inbillar mig till och med att det luktar och smakar illa. Jag har så jävulskt ont att jag käkar full dos av både ipren och alvedon, men funderar på att prova diklofenak och starkare alvedon istället. Alltså jag mår bajs! Så efter bibblan åkte jag och köpte bakteriedödande medel att skölja med och nåt afte-medel…

När jag var på väg hem från apoteket så kom jag på att jag hade bokat mig på ett bodypump-pass som inte längre gick att avboka. Alvedonen hade just börjat verka igen så det kändes ganska okej att träna så jag tog med Lucas till barnpassningen och körde ett pass på nästan tom mage. Ja, för i allt elände så har jag dessutom mensvärk och ont i magen så att det känns som att jag är mätt hela tiden. Jag kan ändå inte äta med munnen så det var väl lika bra 😛 Bodypumpen gick förvånatsvärt bra trots att det enda jag ätit på hela dagen var frukost, lite choklad och banan…

Nu ligger jag utslagen på soffan med en domnade käke och blodsmak i munnen – happy friday….!

 

3 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Näe afte är sååå plågsamt. Hittade du någon bra lindring får du gärna dela med dig. Alva har afte ibland och det är verkligen inte roligt.
  Hoppas det läker snabbt för dig.

 • Malin C

  Jag vill tipsa om en bloggare som också har afte, jag vet att hon fick en hel del bra tips sist hon hade ett stort afteutbrott. Sök på hennes blogg så hittar du. 🙂
  hannarunesdotter.vimedbarn.se

 • Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Jag misstänker att jag fått det där du skriver om. Googlade på saken tidigare idag och verkar vara det, beror det på förkylning alltså 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.