Okategoriserade

Mjölksyra och amning

Är det verkligen farligt för bebis med mjölksyra när man ammar? Jag har försökt hitta fakta på detta, men när jag googla lite snabbt så kan jag inte hitta nån trovärdig fakta som säger att det är farligt. Det jag hittar är bara fakta som säger att mjölksyran går ur mjölken ca 30 min – 1 timme efter träningen och att det som händer är att bebisen kanske suger lite mindre om det är mycket mjölksyra i mjölken eftersom det inte smakar så gott. Borde inte 1177 ha nån info om det här? Nån som hittat nån trovärdig fakta om det här?

Jag skyller verkligen vilja köra på lite hårdare med spolningen, i så fall kanske jag kan det!

2 Comments

  • Sandra

    I Olga Rönnbergs bok står det att det är lögn att träning är dåligt för barnet så jag teorverkligen inte mjölksyran kommer påverka Lucas. Träna på! Grym är du som kämpar!

    • Emma

      Hej Sandra! Jag läste det också. Men hon hade inte skrivit nåt om mjölksyra vad jag kunde se, bara att det är en myt att mjölken skulle sina om man tränar. Men jag tror inte heller att det är nån fara… om det hade varit det så hade jag ju säkert hittat nån fakta om det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.