Okategoriserade

Ännu en dag och natt på sjukan

Jag mår väldigt väldigt mycket bättre. Jag känner fortfarande ”magknipet” komma och gå men det ligger nu på mellan 1-3 på smärtskalan. Och det ontet i sidan känner jag bara om jag drar in magen ordentligt. Mitt blodtryck var mycket bättre nu, fortfarande till det lägre men om jag minns rätt så var det 103/62. 

Läkaren bestämde att jag inte behövde fasta idag men att jag skulle rapportera om hur det kändes i magen när jag åt så att jag inte blir sämre. 

Vad det än var för fel på min mage så verkar antibiotikan ha bitit på det. Jag tror själv att det var blindtarmen.  

Den här gången har jag faktiskt en väldigt positiv upplevelse av Gynmottagningen på Sahlgrenska. Gynavdelningen som jag ligger på nu har jag aldrig varit på förut men här har jag verkligen blivit väl omhändertagen hela tiden. Däremot var jag nästan rädd för att åka in till gynakuten. När jag var där förra året, både när jag kom in för magsmärtor (som nu) och när jag fick missfall så fick jag inte så bra mottagande av sköterskorna. Läkarna var jättebra, men jag fick ligga länge och gråta i korridoren av smärta och omhändertaganden direkt efter missfallet var iskallt för sköterskans sida. 

Den här gången var det stor skillnad! Mamma var inne och hämtade en rullstol för att hämta mig ute på parkeringen och sen när vi kom så mötte två sköterskor/barnmorskor oss i dörren. I väntrummet höll jag på att svimma så jag fick ligga i en säng istället, sen blev jag inkörd till läkaren och där höll jag på att svimma också under själva undersökning. Direkt efter läkarundersökningen började jag spy och nästan svimma igen så då fick jag morfin. Allt det här fortsatte upp på gynavdelningen och jag fick kämpa för att vara medveten. Personalen tog jättebra hand om mig hela tiden och jag fick snabbt ännu en dos morfin innan det hela lugnade ner sig. Så här snabb vård har jag aldrig fått här förut och det känns tryggt att jag blev så väl omhändertagen när jag mådde så här dåligt. 

Nu är jag på bättringsvägen och hoppas innerligt att min magont och att mina värden ser tillräckligt bra ut för hemgång imorgon! Jair har varit här idag men jag saknar ju Lucas så jag blir nästan tokig!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.