Okategoriserade

Minutkliniken på Apotek Hjärtat

– Samarbete –

Idag har jag och barnen varit på stan och besökt Minutkliniken på Apotek Hjärtat i Nordstan. Minutkliniken är som en liten vårdcentral, men med generösare öppettider och istället för tidsbokning så tillämpar dom alltid drop-in. Det betyder att man alltid får hjälp och slipper ringa 8.00 på morgonen som man måste göra för att få en tid på vårdcentralen. Minutkliniken behandlar vanliga sjukdomar såsom halsfluss, öroninflammation och utför vaccineringar och hälsokontroller. Alla personer som är över 2 år kan besöka Minutkliniken och för vaccination av TBE och Hepatit A/B så gör dom det redan från 1 år.

Jag tycker att konceptet med Minutkliniken är superbra! Ni som har hängt med här länge, vet ju hur jobbigt vi har haft det med vår förra vårdcentral. Vi fick aldrig nån tid trots att vi ringde exakt 8.00 på morgonen och därför slutade det oftast med att vi satt på akutmottagningen som öppnade kl 17.00 och då fick vi oftast sitta åtminstone 4 timmar och vänta, inte så kul när man har småbarn. Just därför är jag jätteglad att vi har fått möjligheten att testa Minutkliniken i år och jag kan säga att jag verkligen ser framemot att slippa ringa 8.00 på morgonen för att försöka boka tid nästa gång nån i familjen får ont i halsen!

I Göteborg finns det två stycken Minutklinker, en i Nordstan och en på ICA Maxi som har öppet till 19.00 resp. 20.00 på vardagar. Den på ICA Maxi har även öppet på lördagar och söndagar! Detta är ju kanonbra av flera anledningar, dels för att den som är sjuk slipper sitta och vänta på akuten i flera timmar och dels för akuten kan ta hand om dom som är riktigt sjuka istället för dom som ”bara” har halsfluss eller öroninflammation.

Idag var varken jag eller barnen sjuka, men jag passade på att göra en födelsemärkeskontroll. Jag har velat göra det länge och försökte faktiskt göra det i början på förra året efter att en läsare hade uppmanat mig att kolla upp mina leverfläckar på magen. Idag gjorde jag det och inom 2 veckor så får jag svar. Jag har väldigt många leverfläckar så det är lite som att leta efter en nål i en höststack, men förhoppningsvis så har jag inga cellförändringar och därmed inget att oroa mig för. Även om det såklart känns lite nervöst, så känns det tryggt att jag kollade upp det 🙂 Fortsättning följer…

  

Efter besöket på Minutkliniken så gick jag och barnen vidare till Åhléns-huset och åt lunch och shoppade lite innan vi åkte hem. Det blev en kanonbra dag och barnen var på toppenhumör 🙂 Jag och Lucas har pratat en hel del om att man måste vara snäll mot varandra och att Lucas inte får skrika eller slå på mig för då vill jag inte gå på fler utflykter. Det verkar som han har fattat det för han är jättesnäll och sköter sig exemplariskt just nu. Efter varje lyckad utflykt så berömmer jag honom och säger att jag gärna vill gå på utflykt igen eftersom det är så roligt att göra utflykter med honom 🙂

  

  

  

4 Comments

  • Jennifer

    Åh va bra att veta. För som du säger så är de ju nästan omöjligt att få tid på vårdcentralen! Kanske också borde göra en leverfläcks koll. Känns bra att ha gjort de, även som du skriver att de kan kännas nervöst innan provsvaret kommer.

    Vilken härlig dag ni haft! 🙂

  • Jennifer T-K

    Verkligen en superbra idé! Våran vårdcentral har drop in varje dag mellan 8-10 och det är toppen tycker jag. Först får man träffa en sjuksköterska som bedömer om man behöver träffa en läkare och sen får man vänta på sin tur. Kan dock ta 1-2 timmar totalt men det är det värt 🙂

    Och vad roligt att du och Lucas får det roligt på utflykterna!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.