Okategoriserade

Anledning att fira!

Hela huset la sig tidigt idag, men jag har suttit uppe till nu och grejat. Jag vet att jag har babblat om det här med att starta-eget ett tag nu, men jag fick inte tummen ur förrän nu ikväll – bättre sent än aldrig! Nuförtiden så behöver man ju egentligen inte ha eget företag för att kunna fakturera, det finns företag som grejar det åt en, men man får ju betala för tjänsten så man förlorar ju lite på det varje gång… Men nog om det, nu har jag skickat in ansökan så nu väntar jag bara på besked 🙂

När jag får igenom mitt företag så funderar jag lite på om jag skulle begära ändring på Lucas schema på dagis. Jag vill inte att han ska gå mer än 15 timmar/vecka i snitt eftersom mitt mål med bloggen är att få mer tid med mina barn (alltså längre föräldraledighet), men ibland när det är något speciellt jag ska göra så hade det varit bra om han gick en annan veckodag istället. Tex. så ville jag gärna gå på starta-eget-dagen på Skatteverket, men eftersom det var på en torsdag så kunde jag inte gå om Jair inte fick ledigt, så vid såna tillfällen hade det varit perfekt om han kunde gå på dagis.

Förutom att jag snart är egenföretagare (wiiihooo!) så har Jair fått nytt jobb! Ett nytt jobb som han har längtat efter i år nu! Han har nämligen velat jobba natt väldigt länge och nu har äntligen fått det! Dessutom är han fastanställd istället för bemanningsanställd – så jäkla bra 🙂 Nu blir det lite extra klirr i kassan, perfekt nu när vi snart ska punga ut med X antal tusen för flygbiljetterna till Brasilien 🙂

  
Här var jag i början av min bloggkarriär – Lucas var 10 veckor i min mage 🙂

6 Comments

 • Emma

  Din blogg kommer inte upp på Bloglovin för mig :/ Hoppas att felet bara ligger hos mig. Glömmer bort o gå in o läsa, men nu är jag här 🙂 i februari ska vi till Gbg. Vad har du för topp tre tips att göra för barn runt tre år? 😀

  • Emma - På Smällen!

   Åh nej vad konstigt! Jag följer mig själv på bloglovin och det funkar för mig, men jag vill ju helst att det ska funka för alla såklart. Vad händer om du trycker på bloglovin-knappen på min blogg? Mina topp 3 tips så här på vintern är Universeum, Alfons åbergskulturhus och Världskulturmuseet tror jag 🙂

 • Erika

  Grattis! Jag startade mitt för snart 2 år sen och i år hoppas jag att jag verkligen vågar satsa och testa mina vingar. Sluta på mitt vanliga jobb och bara jobba med CreativeThingsByErika!

 • Nikiå

  Grattis vad kul! Önskar jag med hade nån sån dröm.

  Blir du egenföretagare så kan du ju ansöka om en heltidsplats för Lucas o då bestämma dina egna tider även om du inte vill att han ska vara där alla dagar i veckan/långa dagar. Men då får du betala för en heltidsplats. Så funkar de iaf i vår kommun!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.