Okategoriserade

Minikid 3 och Axkid ONE 2 – det senaste inom bilbarnstolsvärlden!

– Samarbete med Axkid –

Nu ska jag berätta för er om något RIKTIGT roligt! Jo, ni har kanske sett att Axkid har släppt två nya bilbarnstolar detta året, den ena är Axkid ONE 2 och den andra är det absolut senaste inom bilbarnstolsvärlden nämligen, Minikid 3! Jag fick möjlighet att testa en av dom och det var ett riktigt svårt val måste jag säga. Vår favoritstol är ju Axkid ONE av många anledningar men främst för att den är så himla smidig att installera. Victor är väldigt ordningsam med bilen och plockar ofta ut stolarna för att städa eller för att skjutsa någon och då är det viktigt att bilbarnstolen är enkel att installera igen. Axkid ONE är lika enkel som att bälta ett babyskydd så ja, den är busenkel! Jag är såklart supernyfiken på alla uppdateringar och förbättringar som gjorts på Axkid ONE 2, för det jag har hört från andra är att Axkid verkligen lyssnat på konsumenterna. Men samtidigt så är jag också väldigt nyfiken på Minikid 3, som är det senaste inom bilbarnstolsvärlden!

På bilden sitter Isadora i Axkid ONE 2 och William i Minikid 3

Jag valde tillslut Minikid 3! Minikid är bilbarnstolen som är känd för sin långa rygg och därmed tillåter att barn åker bakåtvänt länge, medans många andra bilbarnstolar blir urväxta redan vid 3 års ålder. Rekommendationen i Sverige är att barn ska sitta bakåtvänt till ca 5 års ålder, men allra minst till 4 år, vilket betyder att många måste köpa ytterligare en stol om man inte köper Minikid från början.

Det är viktigt att komma ihåg att det alltid är 5 gånger säkrare att sitta bakåtvänt än framåtvänt. Det bästa är därför att låta sina barn åka bakåtvänt så länge som det bara går! Med Minikid 3 förlängs den bakåtvända perioden ytterligare eftersom den har 10 cm längre rygg och en högre maxvikt, 36 kg istället för 25 kg! Den nya maxlängden blir därmed 125 cm, vilket betyder att barnet kan sitta i den till cirka 7 års ålder, precis som Axkid ONE fast där är maxvikten 23 kg. Så himla bra! Jag vet att detta är något som efterfrågats mycket bland mina följare så det känns väldigt roligt att Axkid har lyssnat och tillverkat en stol med högre maxvikt.

Här sitter Isadora i Minikid 3 med Axkids fina bilstolsöverdrag som är ett samarbete mellan Axkid och Geggamoja

Förutom den höjda maxvikten och den förlängda ryggen så har Minikid 3 också fått några uppdateringar för smidigare installering i bilen. Den största skillnaden är att istället för att behöva leda bilens bälte under tyget när man bältar stolen så kan man nu öppna en dragkedja i sittdelen och leda bältet. Det är också här bältesklämman sitter, väldigt smidigt! Kolla in videon för att se hur enkelt den är att installera!

Det finns också en ny och mycket tydligare markering, som visar hur långt ut på sätet man kan montera stolen, på det sättet kan man maxa barnets benutrymme och få upp till 30 cm extra.

Minikid 3 har också en ny insatsdyna i memory foam till de minsta barnen.

Minikid 3 har en kompakt design som gör att den får plats även i mindre bilar. Den är också kompakt i sidled, vilket gör att du kan installera tre i rad i baksätet.

Här nedan kommer en liten jämförelse där ni ser både likheter och skillnader mellan Minikid 3 och Axkid ONE:

Minikid 3Axkid One
IsofixNej, monteras med bilbältetJa
FörankringsbandJa, självåtdragandeNej, behövs inte!
Max längd på barn125 cm125 cm
Max vikt36 kg23 kg
Möjlighet att justera barnets benutrymmeJaJa
Kan lutas under färdNejJa
Snabb installationJa, 60 sekJa, 30 sek
Kan användas från nyföddNejJa, om spädbarnsinlägg används
PlustestadJaJa
Pris6499 kr9999 kr

Vi har inte Isofix fram i vår bil så det är en nackdel med Axkid ONE eftersom den inte kan monters med bilens bälte, däremot kan ju Minikid 3 det, så nu sitter den fram i våran bil. William ÄLSKAR att åka fram 🙂

Undrar du något om Axkids bilbarnstolar? Passa på att ställa din fråga här!

8 Comments

 • Lisa

  Gillar verkligen minikid! Bästa stolen, ångrade mig djupt när jag köpte en billigare wolmax till extrabilen. . . Gud vad krångligt den var att installera i jämförelse!! 🙈🙈
  Den där insatsdynan till minikid 3 (har en minikid 2 och där ingick också en), hur länge är den tänkt att användas?😊 Och överdraget!! 😍😍 Passar det även till övriga minikid? Har ofta tänkt att ett överdrag borde man ha! 😅
  Minns att ni funderade mycket på vilken bil ni skulle köpa när William föddes, hur får alla barn plats nu när ni har fyra?

 • Angelica

  Hej!
  Jag undrar hur bra dom sover i bilstolen axkid minikid 3? Har alltid haft problem med att mina barns huvud åker fram . Är så sugen att köpa denna stol, men när jag såg att den inte gick att luta blev jag tveksam. Därför jag undrar lite hur de går för er med just den frågan ? Mvh Angelica

  • Emma

   Hej! Den går att luta men inte under färd. Mitt tips är att installera den med större lutning från början (såklart inom tillåten lutningsgräns) och använda babydyna för då hamnar barnets rumpa lite framåt och det är lättare att få barnets huvud på rätt ställe 😊Vi har inte haft detta problemet med något av våra barn sen vi började göra så här när vi installerar bilbarnstolen 😊 hoppas det hjälper dig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.