Okategoriserade

Glöm inte gravidförsäkringen!

Jag har tecknat en gravidförsäkring med alla våra barn, men med Oliver höll det faktiskt på att glömmas bort! Jag kunde inte bestämma mig vilken jag skulle ha och tyckte att det inte var så viktigt eftersom vi aldrig behövt använda den förut och jag ”kände på mig” att han var frisk därinne. Men tillslut kom jag till skott. Jag tecknade den i juni och han var beräknad i 21:a juli.

Jag är sååååååå glad för det! Vi fick ut ett engångsbelopp på 3000 kr för att det blev akut snitt och sen fick vi ut 1800 kr för vistelsen på neonatal. Dessutom fick vi psykologhjälp båda två och den valde vi att nyttja och det vill jag verkligen rekommendera alla som är med om något traumatiskt att göra. Man behöver inte må jättedåligt eller uppleva situationen som traumatisk för att ta psykologhjälp. Det är så lätt att tänka ”nej, jag behöver inte det, jag mår inte så dåligt”, så tänkte jag när jag blev överfallen och misshandlad i Brasilien. Jag tog ingen hjälp för det som inte dödar det härdar, inte sant?! Under dom två veckorna som följde hade jag självmordstankar. Jag övervägde att ta alla mina smärtstillande och simma ut i havet – hur HEMSKT?! Usch! Jag önskar att jag hade tagit den psykologhjälpen av försäkringsbolaget eller att någon hade fångat upp mig då, jag har aldrig i mitt liv känt mig så ensam som då.

Det går aldrig att veta hur man ska må av något som händer en och i värsta fall kommer känslorna och biter en i rumpan flera månader senare när man slappnar av för att det värsta är över. Man borde se på sitt psyke som något som ska underhållas, precis som att man går till tandläkaren eller till frissan, för jag är övertygad om att alla mår bättre av det, kanske allra mest dom som har som svårast att öppna upp sig med känslor.

Hur som helst, om det händer något som är jobbigt i erat liv, nyttja er försäkring om ni har en försäkring som erbjuder samtalshjälp. Det kan vara t.ex. gravidförsäkring, olycksfallsförsäkring eller sjukförsäkring. Om ni är gravida eller har små barn och ert mående kan relatera till föräldraskap eller graviditet så kan man också söka gratis psykologhjälp via Närhälsan eller BVC. Och självklart kan man söka via vårdcentralen också!

3 Comments

  • Gittan

    Jag var likadan i denna fjärde graviditeten.. så dumt egentligen. Men jag tecknade oxå en till slut, behövde inte använda den 🙏🏽 men är ändå så glad att jag gjorde det för tänk om.. Är ju både för bebis och en själv.

    Tycker det är toppen att du lyfter sådana här saker, att du öppnar upp om dig själv och normaliserar saker. Du får mig och säkert många andra att känna saker. Att man inte är ensam. Tack 💖

  • Sabina

    Jag tecknade ingen med vårt andra barn då jag tecknade en med första men som aldrig gällde den åkomman som jag fick. Med första barnet fick jag en bortdomnad fläck på utsidan av vänster lår. Det visade sig vara en nerv som var ikläm i ljumsken, vilken drabbade folk med klassik ölmage och kvinnor i sista trimestern på graviditeten. Detta gjorde att min känsel på den här fläcken var nedsatt och att jag fick sjuk smärta vid värme och kyla. Kunde alltså inte vistas på tex kylavdelningarna i mataffären eller duscha varmt vatten på fläcken. Fläcken är typ 25x 15 cm stor i ett välavgränsat område. Från början skulle det försvinns i samband med förlossningen. Stod ut, efter 6 månader inte bort. Fick tid för att testa nerver och konsterna att jag fått en nervskada pga ökad tryck i ljumsken. Ringde min grav försäkring men det var ingen graviditetsåkomma? Har ju ingen ölmage direkt och det kom ju under graviditeten? Men nopp. Ringde min vanliga försäkring, det var inget olycksfall utan en gravidåkomma? Fick alltså inget trots en dokumenterad nervskada. Hon är nu 9 år och det har blivit bättre med värme och kylan men känseln är fortfarande bortdomnad. 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.