Träning

Min målbild

Jag är så jäkla taggad just nu! Isadora väckte mig säkert 5 gånger i natt och det känns som alla odds är emot mig, men ändå gick jag och tränade idag och jag gav järnet! Jag har en målbild i huvudet som just nu funkar jäkligt bra och som driver på mig att köra extra hårt på träningen. Det där med målbilder, särskilt såna som jag är osäker på om jag kommer uppnå, brukar fungera dåligt för mig. Men jag har bestämt mig för att jag SKA uppnå min målbild och skita i tankar som ”men tänk om det inte går” eller ”det går inte”. Jag funderade länge på om jag skulle dela målbilden med er eller inte för att jag är rädd att misslyckas och behöva erkänna det för er, men nu skiter jag i det också för jag SKA uppnå målbilden!

Min målbild är kanske klassisk, men jag har aldrig haft en sån här målbild förut så det här är nytt för mig 🙂 Jag har en bild i mitt huvud som utspelar sig på min 30 årsdag. På bilden så har jag en speciell bikini som jag tycker är skit-snygg men som jag inte tror att jag passar i just nu, men det är ju precis detta som jag ska förändra haha!

Till min hjälp så använder jag en metod som jag läste om på Martina Johanssons blogg – nämligen affirmationer. Affirmationer är en mycket effektiv metod mot självsabotage och används ofta av idrottsstjärnor för att nå mål som ligger långt bort i tiden och som känns omöjliga att uppnå. Affirmationer går ut på att man upprepar saker som man vill ha högt för sig själv i positiv presens t.ex. ”Jag tjänar si och så mycket”, ”Jag väger si och så mycket” etc etc. Det som händer först är att den rationella hjärnan registrerar att man står och ljuger för sig själv, men då är det bara att fortsätta för så småningom sjunker det in i det undermedvetna och då börjar man automatiskt agera på det. Läs gärna Martinas inlägg och se hennes vlogg på det här ämnet – skitspännande! Och än så länge håller det mig på rätt spår 🙂

  

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.