Meningen med allt som hänt

När jag var yngre (läs: tonåring) så trodde jag på ödet. Jag var hjärtekrossad och var tvungen att finna en förklaring till varför saker hände som jag inte skulle vilja hända. Nu tror jag inte längre på ödet för jag tror inte att mitt liv är förutbestämt. Jag VÄGRAR tro det för jag vill vara bossen över mitt liv. Däremot så tror jag att allt händer av en mening och jag ångrar inte val i livet för jag vet att alla val har lett dit jag är idag och nu är jag EXAKT där jag vill vara.

Jag tror inte på tillfälligheter, jag tror att det finns en mening bakom det mesta. Jag kommer kanske aldrig förstå meningen bakom allt, men jag kan redan se hur det ena har lett till det andra i mitt liv. Jag har lärt mig uppskatta livet och människor omkring på ett nytt sätt. Jag har också hittat tillbaka till en Emma som jag inte mindes fanns. Det var den Emma som var med Unionen i Stockholm. Jag har ett nytt sätt att identifiera mig på och det är fullt av stolthet. Ja livet är bra mystiskt ibland men det finns som sagt en meningen med allt.

Vad tror du på? Tror du att det finns en mening med allt?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Anke

  Precis samma här, tycker också att allt har en mening även om man kanske inte förstår allt just där och då. Men utan vissa beslut och misstag hade jag aldrig varit där jag är nu men jag är väldigt glad att allt blev som det blev.
  Finns ett ordspråk som jag tycker passar bra

  ”Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.”

  Svara
 2. Nazima

  Hej fina!
  Jag identifierar mig som aktivt kristen och för min del har allt en mening, även om man inte förstår det själv där och då det händer, men tillslut når till insikt att det var menat att det skulle bli just så .
  För mig har han( Jesus) ett finger med i det som sker. Förstår om många ickekristna inte håller med mig nu och undrar om krig katastrofer och svält är Jesus vilja och till dem vill jag bara säga att vi är inte i paradiset nu och det som sker ( det jag nämnde innan) är verkligen inte Jesus vilja.

  Kram och tack för att du tog upp detta bloggen! Skulle kunna diskutera detta i all oändlighet, men då skulle kanske du och kanske andra läsare tro att jag försökte pracka på er och ”frälsa” er till den tro jag valt.🥰

  Svara
 3. Johanna Larsson

  Jag tror precis som du att man själv bestämmer och ingen annan. Utan de saker jag gjort och varit med om hade jag inte varit den jag är och heller kommit så långt varken privat eller på jobbet. Klart man inte trott de när allt varit skit mellanåt.

  Svara
 4. Lisa från Skåne

  Klart att allt som händer i livet har en mening.Tycker man går starkare ut efter varje sak som händer. Har hänt en del i vår familj efter den ena saken sa min bror att jag hade blivit tuffare och starkare, lät ingen sätta sig på på mig.

  Svara
 5. Nina

  Nej jag tror inte att saker händer av en anledning. Barn får cancer, min bekant är deprimerad osv osv. Massor av dåliga saker händer och jag tror att de bara händer och man får klara av dem bäst man kan.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här