Matlusten är inte på topp

Idag är det vecka 5+3 (alltså vecka 6). Och jag känner att mitt förhållande till mat har börjat förändras. Imorse kände jag mig lite lite illamående så jag åt frukost på en gång för att illamåendet skulle lägga sig och det gjorde det. Men under hela dagen så har jag tyckt att det är jobbigt att äta varm mat och det känns äckligt att äta. Nu sitter jag i en lägenhet som luktar matos och jag vet att jag måste äta men jag mår illa av tanken på vad maten kommer smaka. Min sambo har gjort fyllda paprikor men eftersom det inte fanns svarta bönor la han i ärtor i köttfärsen istället och det fick det att vända sig i magen på mig 🙁

Förra graviditeten mådde jag aldrig mer illa än vad jag gör nu. Jag spydde aldrig men jag tappade matlusten väldigt tidigt. Vi var utomlands när jag var i vecka 7-10 och jag tyckte att mycket, men inte allt var äckligt. Det blev värre och värre och vecka 14 hade jag tappat matlusten nästan helt och hållet. Det var så illa att jag trodde att det aldrig skulle gå över men det gjorde det så fort bebisen var född. Men usch vad jobbigt det var med maten, hela graviditeten. Hoppas att det inte blir så igen! Men jag känner mig i alla fall inte lika orolig längre 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här