Okategoriserade

Gravidvecka 6 – bebis nr 2

Bebisen
Ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar som sticker ut som små knoppar. Snart kommer armarnas skelett att växa fram och nästa vecka börjar benen utvecklas. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtat ticka. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö!

Du
Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning. De körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner som gör att brösten förändras och blir större.

Så här känner jag
Jag känner typ ingenting av det som står här mer än att jag är tröttare än vanligt. Jag har haft ont i huvudet en gång och det kändes som det berodde på hormoner och så är jag lite mer ledsen just nu. Jag blir lätt, men befogat, upprörd och väldigt ledsen varje gång. Jag har ingen mensvärk = växtvärk och det gör mig väldigt orolig för missfall. Men däremot har jag jätteömma bröst! Det har jag aldrig haft förut! Och så har jag tappat matlusten ös det är väl ett gott tecken.. Haha! Men kan verkligen graviditeter kännas så olika? Båda mina andra graviditeter hade jag jättemycket mensvärk så här tidigt!

20150908-235050-85850729.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.