Okategoriserade

Mår inte bra :-(

Det känns tyvärr som jag har en hel del biverkningar från all antibiotika jag tar. Jag har fått med mig två olika antibiotika hem och jag känner mig inte alls som vanligt. Jag har ständig huvudvärk, yr, dödstrött och mår illa från och till. Yrseln är värst. Jag har svimmat ganska många gånger i mitt liv och skadat mig ganska rejält så när jag känner att jag är på väg att svimma så lyssnar jag alltid på kroppens signaler och sätter mig ner. Det värsta med yrseln nu är att den ständigt finns där. Den går aldrig helt över, periodvis är det mycket värre och sen blir det bättre igen.

Jag tar antibiotikan kl 8, 14 och 20 och igår mådde jag skit ända till klockan halv två och då glömde jag bort antibiotikan och tog den kl 17 istället och efter det mådde jag dåligt igen. Det känns som att gå runt i en dimmig långsam värld eller som jag hela tiden är lite smått berusad eller nåt. Jag sitter nu och funderar på om jag kan jobba i det här tillståndet. Eller jo, jag kan nog jobba, men vågar jag lita på kroppen att den tar mig fram och tillbaka till jobbet?

Och så funderar jag på om jag borde ringa och meddela mina biverkningar? Men jag vill verkligen verkligen inte åka upp igen. Och jag vill verkligen inte byta antibiotika heller. Jag har haft antibiotika som har gett magont och det är mycket värre då härdar jag hellre med den jag har. Längtar så efter att bara må bra igen!

4 Comments

 • Andrea

  Vad jag känner med dig. Har också ofta biverkning av vissa antibiotika…framförallt Flagyl…den blir jag snurrig av. Försök inta dem strikt enligt ordination med hänsyn till mat mm så dämpar det absolut det värsta. Du bör anmäla dina biverkningar framförallt om du fått ett generiskt alternativ där de inte alltid uppträder exakt som orginaltabletten och om du får yrsel så borde du kanske byta om du inte har allt för lång tid kvar av dosen och kanske beroende på om du har möjlighet att vara sjukskriven eller ej. Det känns ju ganska oroväckande om du ska svimma när du är ensam :(.
  Krya

  • Emma - På Smällen!

   Åh vad skönt att du skriver det Andrea! Det är Flagyl och Cefadroxil Sandoz som jag har fått och det är Flagyl som jag misstänker för biverkningarna. Bara en timme efter jag har tagit den sätter det igång och höll på 5,5 timme igår innan jag plötsligt kände mig bra igen. Jag ringde till gyn och BM sa att det var ovanligt med dom biverkningarna jag känner, förutom illamåendet. Så nu fick jag en tid för provtagning och diskussion kring vidare sjukskrivning. Jag kan inte säga ATT jag kommer att svimma, men jag känner igen symptomen och jag har svimmat många gånger i mitt liv och skadat mig så illa att jag nästan bet av hela läppen i fallet en gång. Jag är mest orolig att jag ska svimma när Lucas är med eller ensam hemma eller på gatan på väg till jobbet. Hemma är risken nog mindre eftersom jag lägger mig ner så fort jag känner något, men ute kan jag ju inte lika lätt lägga mig ner på gatan. Hoppas att läkarna kommer fram till nåt vettigt imorgon 🙂

 • Andrea

  Skönt att du ringde. Ja dom där hemska tankarna på att något skall hända när man har en liten med aom själv inte kan hjälpa är otäcka men vi får tröstaboss med att de sällan händer. Sen mår man ju oftas ännu sämre ju mer man snöar in på det. Hoppas allt går bra, du är i goda händer :).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.