Okategoriserade

Manikyr & pedikyr på en liten

Dom små naglarna på lillkillen växer som ogräs och det är ju inte jättelätt att räta ut dom små fingrarna så att man kommer åt naglarna när han är vaken. Jag får helt enkelt vänta tills han sover tillräckligt djupt för att kunna fila ner naglarna både på fingrar och tår.

Vi har en nagelsax för barn, men på BB så sa dom att man skulle fila och inte klippa så dom gav oss en liten nagelfil som jag använder. Hur gör ni på era små? Om ni använder sax, vilken använder ni och hur går det? När kan man börja klippa med sax?

6 Comments

 • Kicki

  Jag har sedan några veckor tillbaka börjat använda nagelklippar för bebisar på min 11 veckor gamla flicka. Jag gör det när hob somnat i famnen efter amningen. Sedan använder jag nagelfil!

 • Alexandra

  Hej jag har precis börjat med nagelax på min dotter 7 veckor och köpte den på Coop backaplan är en vanlig böjd nagelsax. (Silvrig)Dom flesta jag testat innan med min äldre dotter har tagit för ljupt in även babysaxar. Så denna kan jag verkligen tipsa om, om den finns kvar. 🙂

  • Emma

   Tack för att ni har delat med er om hur ni gör när ni ska klippa/fila ner klorna på era små! Tack också för tipset om saxen på Coop på Backaplan. Jag är väldigt nervös över att klippa för mycket så hittills har jag filat för att vara på den säkra sidan.

 • Maria - Kevins mamma

  Jag filade ner Kevins naglar igår, pillrigt när de är så mjuka men man får ha tålamod o passa på när bebben sover djupt 🙂

  Förresten föddes min prins med jättelåbga naglar, vi blev helt chockade 😛 Kanske hänger ihop med att han även har massa hår!! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.