Mamashaming – kan vi inte bara sluta?

Jag älskar att blogga, men det är fasiken inte lätt alla gånger. Jag tycker att jag är ganska förskonad från otrevliga kommentarer men då och då åker pekpinnarna fram. En händelse som jag fortfarande skrattar åt var när en mamma blev väldigt upprörd över att jag och Lucas (7 månader gammal) hade sovmorgon till kl 12. Enligt henne var det dags att äta lunch då, medan jag tyckte att det inte spelade någon roll eftersom han ammade både frukost och lunch innan jag steg upp. Hon skrev till mig att hon blev mörkrädd för mammor som mig. Jag kan än idag inte förstå att det kan sticka så mycket i ögonen att vi låg i sängen och ammade lunch istället för vid matbordet… läs inlägget HÄR!

Igår fick jag dock känna på mamashaming deluxe! Man kan nästan tro att det var nån av Ida Wargs arga mammapoliser som fick syn på mig på bussen och bestämde sig för att trycka till mig ordentligt. När jag kom hem från utflykten till Universeum såg jag att jag hade fått en arg kommentar på min sista bild på Instagram och på bloggen.

Jag blev först väldigt chockad och sen blev jag både ledsen och besviken. Varför måste kvinnor vara så elaka? Den här tjejen delade inte buss med mig i många minuter och under den lilla stunden kom hon fram till allt det här! Hon utgick från att jag var dålig och sket i Lucas men inte frågade hon om jag behövde hjälp. Nej, för mammor är dåliga om dom får hjälp med något. Undra hur det varit om jag var en man. Hade jag fått lika mycket skit då?

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Tina

  Jag blir så irriterad på alla som väljer att ta ”strider” via dator/sms. Istället för face to face.. Och det värsta ”flera andra tyckte samma”. Man kan ju fråga sig då om personen ifråga har frågat flera andra eller om det e förutfattade meningar.
  Men men, skönt att det fanns en på bussen som såg er och hjälpte er<3 Då finns det kanske lite hopp om mänskligheten.
  Tack för att man får följa er vardag, tycker din blogg är härlig.

  Svara
 2. Johanna

  Kommenterade även i går när jag såg detta på Instagram och kan verkligen inte förstå varför vi tjejer /kvinnor inte vara snälla motvarandra eller hjälpas åt. De är inte alltid lätt att åka buss med barn varken med trasig eller hel barnvagn. Sköt i sådan kommentar och fortsätta blogga.

  Svara
 3. Kristina

  Trist att du ska behöva få sådana kommentarer. Hoppas det väger upp att de flesta av oss tycker att det var en korkad kommentar.

  Jag förstår inte riktigt kritiken heller. Om ens barn somnar på bussen är det viktigt att man avslutar sitt mobilsamtal? Om han hade spytt eller nåt så hade det ju varit en annan sak. Men han somnade! Visst, han föll väl då med huvudet, men du lyckades ju uppenbarligen nå för att stötta hans huvud (det som då kallas “putta” av någon anledning….) och fick sen hjälp av en annan passagerare.

  Jag förstår inte hur man kan vara så otroligt snabb med att döma. Men inte våga hå fram och ta det direkt (och se om hjälp behövs!), inte ta det i ett privat meddelande, utan skriva ut det i både blogg och på Instagram. Med vilket syfte då? Att så många som möjligt ska få höra hur “dålig mamma” du är…?

  Svara
 4. Johanna

  Men jisses! Jag känner bara Att foll ooorkar! Har man inte fullt upp med sitt egna liv..?
  Det är kanske lättare sagt än gjort men ta inte åt dig!! Det där var en korkad bitter person som inte förtjänar din energi.
  Vi andra som är lite gladare tycker inte att du gjort fel och jag är säker på att det finns fler är jag på den här bloggen som tycker att du verkar vara en suverän mamma till dina barn 💕 du är en förebild 👍

  Svara
 5. E

  Åh, så tråkigt. Jag förstår att ett sådant meddelande sluuukar energi, men försök att inte ta det personligt. Det är bara människor som mår dåligt som har ett behov av att sprida hat för att trycka ner andra.

  Jag var på en match med Frölunda Indians för en herrans massa år sedan och fick höra deras hejarklacks motto – Aldrig hata, bara älska. Istället för att hata på motståndarna skall de bara fokusera på att skicka kärlek till sina. Fint och applicerbart på allt. Tänk vilken värld vi hade kunnat ha. 🙂❤️

  Svara
 6. Lin

  Tråkigt att hon drog förhastade slutsatser. Kanske lärde hon sig något av detta. Hoppas!

  Vill dock tillägga att kvinnor är väl helt fantastiska! Tänk vad extremt mycket kärlek du får i relation till suriskommentarer och påhopp. Jag tycker att det är kärleken och positiviteten du får som definierar gruppen. ❤️

  Svara
 7. Pernilla Holmen

  Du är en jätte bra Mamma som alltid sätter dina barn först.. förstår att du blir jätte ledsen när du får sånna där kommentarer, men kom ihåg att du är en fantastisk Mamma o en underbar person, Kramar till dig

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här