Okategoriserade

Lucka 9 är öppen!

Godmorgon, godmorgon!
Idag öppnar vi lucka 9!

Lucka 9

 

Lucka 9 sponsras av Elodie Details som jag tror att nästan varenda barnvagnsägare känner till! Varje dag som jag är på stan så ser jag något som kommer från Elodie Details! Dom har funktionella produkter som är smakfullt designade så med deras produkter kan man pimpa vilket tråkåk som helst. Dom har till exempel fina och smarta vagnsdynor, tjusiga regnskydd, söta filtar, men också väldigt fina mössor och vantar! Hade det inte varit för att vi skulle till Brasilien nu sa hade Lucas definitivt fått ett vant- och möss-set! Idag kommer en av er vinna ett vant- och möss-set här på bloggen! Missa inte det, tävla nu!

20131201-173619.jpg

Det enda ni behöver göra är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se
 • Utslagsfråga: Hur många vita hela prickar finns det på fodralet till mitt regnskydd från Elodie Details? Ni hittar bilder som visar en del av prickarna HÄR!
 • Kommentera det här inlägget och tipsa om din bästa utomhus-vinterlek för barn!

 

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

62 Comments

 • lillalady

  Jag tror att det finns 50 hela prickar.

  Bästa utomhus-vinterleken är faktiskt det klassiska, att åka pulka. Alla barn älskar det. Det är billigt och roligt för hela familjen. Om man tar med lite dryck och några smörgåsar kan man få en heldag ute i snön. Lin tjatar redan om att få gå ut och åka pulka.

 • Erica

  Jag tror det har 67 hela prickar.

  Bästa utomhusleken på vintern är att åka skridskor med de lite större barnen. Då slipper fokuset ligga på om det är snö ute eller inte. Man kan ha lika kul ute ändå och man behöver inte vakna besviken om snön dröjer.

 • Lina Eckerström

  Åh nu hoppas jag så förbaskat på att jag gissar rätt och sen har tur att vinna ! Så gisaar på 57 st prickar.

  Ja är det snö ute så är givetvis bästa utomhusleken att göra en snögubbe ! Det är det bästa med snön tycker min dotter Älva. Göra snögubbe, sätta dit näsa, ögon och armar och givetvis en halsduk så han inte fryser 🙂 Förra vintern stod hon varje kväll i sitt fönster och sa god natt till ”gobben” 🙂

  Hoppas på en väldans tur !

 • Frida

  Jag gissar på 52 prickar.

  Vinter för mig är snö, och det absolut roligaste som finns är pulkaåkning. Passar nästan alla, från babyn som kan sitta upp till tanter och gubbar som kan dra en pulka efter sig:)

 • Marie Alvas mamma

  Jag gissar på 59 prickar. Vår bästa lek i vinter blir pulkaåkning eftersom Alva är så liten. Men nästa år kommer jag visa Alva det jag själv tyckte va roligast som barn. Det var bygga snölyckta och ställa ett värmeljus i och sedan såg man i fönstret när det blev mörkt hur fint det ljuste. /Marie Sjöström

 • Sandra

  Jag gissar på 66 hela prickar.

  Den bästa uthomhusvinterleken för barn är snön. När snön fallit är det bara att gå ut och barnen kan leka i det oändliga 🙂

 • Catrin

  Jag tror att det finns 56 hela prickar!
  Den bästa utomhusleken för barn (och vuxna) är att åka pulka! Hur roligt är det inte att dundra nedför och ropa ” se upp i backen”!? Inte åkt på några år, då det känns som man behöver ett barn som ursäkt. Haha.. Men nästa år är nog Alva tillräckligt stor och då skall vi åka så mycket vi orkar 🙂

 • Mirjam

  Jag är gärna med och tävlar, gissar på 56 hela prickar. 🙂
  Mitt bästa tips på en aktivitet utomhus är att göra en snökoja! Brukar uppskattas av de flesta barn. När det är klar kan det vara mysigt att sitta inne i kojan och fika med exempelvis varm choklad!

 • Camilla W

  Gissar på 54 st.

  Roligaste utelek på vintern är absolut snöbollskrig!!
  Man får springa och jaga varann så man håller sig varm, samtidigt som man övar på att pricka målet 🙂

  Har tipsat i min blogg förut.

  Nu hoppas vi på TUUUUR 😉

 • Mari

  Bästa tipset för utomhuslek för barnen är ändå att klä på sig ordentligt, ta med sig god fika såsom varm choklad och mackor och bege sig till en pulkabacke. Där kan man hitta på mycket mer än bara åka pulka, varför inte tävla vem som kommer först ner? eller kanske sist ner? längst sträcka? osv.
  Jag skulle gissa på 73 st.

 • Jennifer

  Gissar på 62 hela prickar. Bästa utomhusleken i snö tucker jag är att rulla snögubbar. Jag älskar snögubbar och jag älskar snö! Det gröna setet vore så fint på min lilla Claes 🙂

 • Anneli

  50 st hela prickar hoppas jag att det är då ja jääääätte gärna vill vinna denna gång.
  Frågar man barnen själva vilken lek dom tycker bäst om när det snöar så är jag helt övertygad om att de flesta svarar snöbollskrig. ( samma svar skulle nog även komma från många vuxna, inklusive mej själv

 • Nathalie, mamma till Alissa och väntar på nr 2

  Jag är gärna med och tävlar! Jag tror att det är 51 prickar som syns! Bästa uteleken är såklart pulkaåkning! 😀 Kul för både stora och små! Kram

 • Erika

  Gissar på 61 prickar som är hela.
  Bästa vinterlek är att vara ordentligt påklädd och sen bygga snögrottor med stor spade eller snögångar om det inte är lika mycket snö. Sen kan man låtsas att man bor där. Alltid lika uppskattat hos barn att få gräva och bygga.

 • Anna L

  Gissar på 83 prickar.
  Bästa leken utomhus måste ju vara att bygga snökojja och göra snöänglar. Sen är jag uppvuxen i Boden och har alltid varit på skridskobanan som unge, och även idag kan vi få för oss att fara till rinken och åka. Nu när Vår son döptes fick han faktiskt skridskor, klubba och handskar så vi ska absolut vara på rinken nästa år 🙂

 • Siranie

  53 hela prickar gissar jag på.

  Har inget tips eftersom vi har inte varit ute å känt på snön så mycket då T har varit förkyld. Läser gärna här vad ni andra har för tips. 🙂

 • Caroline, 20 och blivande tvåbarnsmamma!

  Gissar på 63 prickar!

  Gå till en backe och åka pulka/tefat/madrass/stjärtlapp/snowracer. När jag var liten byggde vi även mycket snökojor! 🙂

 • Ayse

  Jag tror det är 180 prickar. Bästa uteleken är nog att åka puöka, göra lyktor, snöänglar och snögubbar. Når jag var liten älskade jag snön. Älskade åka pulka o ha snöbollskrig.

 • Johanna med Sigrid

  Jag gissar på 54 st hela prickar 🙂

  Bästa leken är att åka pulka. Har man ingen backe i närheten kanske man har en hal rutschkana.

  Jag har delat och mailat dig tidigare.

  Mvh
  Johanna

 • Selia

  Hej hej
  Snöänglar!!Gör snöänglar genom att ligga på rygg i snön och föra armar och ben uppåt och nedåt. Res er försiktigt och titta på”änglarna”.
  Pulkaåkning !! Ta med pulkor till en närliggande backe.jätte kul !!!
  Bygga snögubbe !!Förbered en stor korg med många skojiga tillbehör (morötter, pipa, stora knappar, hattar, gamla solglasögon med mera) och bygga en snögubbe min dotter tycker väldigt mycket om det mamma när kommer snö i december kanske säger ja då hela tiden kan hon fråga året om :))Snölykta!!
  Rulla en massa små snöbollar lägg dem i en ring. Gör flera och lägg dem ovanpå, bygg på så att det blir en pyramid. Då kvällen kommer placerar du ett eller fler värmeljus i snölyktan och tänder.Björnensover !! Den klassiska leken Björnen sover !!blir lätt vinteranpassad genom att några av barnen täcker in björnen med snö under tiden man sjunger det gjord vi när jag jobbade på förskolan uppskata av barnen …Jag gissar på 115 stk kram

 • Elisabeth Akestam

  Jag var för snabb!
  Skriver här igen: 68 HELA prickar på hela fodralet 🙂
  Det bästa jag kan komma på från när jag var liten var att man skulle rulla sig ner för en liten backe. Det var mycket skratt, glädje och man ville göra om det tills det blev kväll.
  Men för barnen under 5 år kan de åka pulka från en backe.

 • christina akestam

  Jag tror att det är 65 prickar

  En passande lek.
  Utse ett av barnen till Vinter och en annan till Sol. Vinter ska nu försöka förvandla alla springande barn till Snögubbar. Får Vinter tag på någon blir den alldeles stelfrusen och måste stå helt still i samma position som han eller hon blev tagen i. Lyckas Vinter förvandla alla till Snögubbar har han eller hon blivit kung eller drottning Vinter. Däremot kan han inte fånga Sol! Sol ser till att göra det svårare för Vinter genom att tina upp alla Snögubbar. Detta kan Sol göra genom att gå ett varv runt Snögubbarna och sedan krypa mellan deras ben.

 • pilotfrun

  Jag gissar på 52 prickar. Bästa utomhusleken var helt klart när vi var små och mamma och pappa var med ute och byggde snökoja. Man grävde ur en riktigt stor snöhög och gjorde gångar i den. Sen där inne byggde man små snöbollslyktor och så satt man där inne och mös med hela familjen och en termos varm choklad. Helt fantastiskt!!

 • FC

  Jag gissar på 69 prickar

  Vi ska idag ställa ut en hink med vatten och karamellfärg. I toppen har jag hängt fast en plastmugg som liksom sänks en bit ned i vattnet (hål i muggen och en pinne över hinkens kant. En snörstump är slängd över så att ändarna vilar i vattnet. Imorgon bitti kan vi lirka ur muggen ur isen och välta ut isen ur hinken. Och vips har vi en färgad islykta som kan hänga i trädet utanför 🙂

 • Linnea

  Hej hej
  Jag gissar på att det är 74 vita prickar 🙂

  När jag var liten så gjode vi alltid hinderbanor i snön 😀
  Vi hade alltid såå himla roligt så nu har det blivit en tradion!
  Så varje år så gör vi en stor hinderbana och har en familjedag där alla vi vuxna och barn tävlar om vem som klarar hinderbanan snabbast 😀

  Hoppas ni får en trevlig dag
  kram

 • Sanna

  84 stycken prickar gissar jag på här.

  Det finns massor med tips på ute lekar, men det klassiska är väl att åka pulka, snowracer eller liknade ute i backen. Givetvis kan man lyxa till det med lite smörgåsar och varm oboy. Något annat som passar det lite större barn och oss vuxna (åtminstone mig) är att åka skridskor som jag personligen älskar.

  Kram Sanna

 • Linda

  Jag tror att set är 67 prickar allt som allt.

  Något son är roligt på vintern för barnen (förutom pulkaåk) är att man klipper i mjölkkartonger och blandar färg eller karamellfärg och låter frysa till is. Fungerar även med hinkar, sockerkaks form eller muffinsformar. När allt är klart så lägger du in ett långt snöre och när det har fryst till is så försöker du få loss allt och hänger upp i trädet/granen. Många fina färger och det är spännande för barnen.
  Dessutom ett bra experiment att göra tillsammans

 • Mia

  Jag gissar på 48 prickar. Snowracer! Vi brukade bygga hästar istället för snögubbar, man byggde en häst, hällde lite vatten över ryggen på den, när det sen frös kunde man sitta på den =)

 • Annika - drömmen om 11 barn (nu med JULKALENDER)

  Jag har tipsat förut 🙂
  Gissningen idag blir 43 prickar

  Mitt bästa tips:
  Vi har en spolad isbana här i byn. Dit går vi med barnen – perfekt för hela familjen… tar med fikakorgen och varm choklad så är vi där i timmar. de stora åker skridskor och de små leker vi med… följa john, datten osv – det blir stora snöberg vid sidan om isplanen – perfekta att åka på rumpan i.
  Det jag vill komma till är att man inte behöver massa prylar, leksaker och redskap. Använd barnen och dig själv som vuxen – lek och ha kul själva. Barnen har minst lika kul ändå! 😀 Men det är klart – varma kläder behövs ju 😉

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

 • Anita

  Hej!
  Jag gissar på 64 prickar. Jag älskar klassiska åka pulka och min dotter på 8 månader gör det också. 🙂 Då behövs varma kläder och Elodie har så mycket fint. 🙂

 • Frida

  Jag gissar på 49 hela prickar.
  Åka pulka är aldrig fel med ännu roligare är att bli dragen i pulka av hunden! 🙂 Har man ingen hund är det alltid mysigt att göra snöänglar! 😉

 • Anna

  Jag gissar på 78 stycken.
  Min bästa utomhus-vinterlek är att åka pulka. Blir sällan snö här på västkusten, men så fort minsta snöflinga visar sig skriker barnen på jobbet efter pulkorna. Min egen son är än så länge lite för liten för att riktigt uppskatta det, men hann ändå sätta honom i pulkan en liten stund innan snön regnat bort igår.

 • veronica laestadius

  Gissar på 111 prickar. En av de bästa utelekarna från när jag själv var liten var att gräva tunnlar och små grottor i snön. Till slut hade vi byggt upp en hel by med grottor, var och en med en ett eget ”hus” med gångar emellan. Det här kunde vi spendera många timmar på varje dag under flera dagar. Vi har rätt mycket snö här

 • Camilla Sjö

  Gissar på 80 prickar.

  Bygga snölyktor var en av de roligaste lekarna när jag själv var barn.

  Hoppas på vinst, måste annars köpa en ny mössa snart åt sonen, han växer fortare än man hinner med 🙂

 • MariaM

  Jag gissar på 138 st. Utomhus åker vi helst pulka, nu när snön kommit. Antingen ner för backen, eller bara dra runt lite hur som helst. Kanske ner till sjön för att titta på isen!

  Mvh Maria

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.