Okategoriserade

Gav upp igen!

Jair nattade Lucas klockan 20 idag. Det gick lätt och smärtfritt utan en enda tår eller nåt skrik. Vid 21 vaknade han igen och så burrade jag och Jair på honom tillsammans tills han somnade. Sen sov han 3 timmar. Efter det vaknade han och skrek. Jag hade bestämt mig för att inte ta upp honom. Han skrek länge länge. Högt och så det skar mitt sköra mammahjärta :-/ Ett taggar det paus och då låg han och prata med sig själv, men då låg han iaf still på sidan så jag burrade och försökte få honom att somna. Men det hela mynnade ut i en ny skrikattack och efter 50 minuter så kapitulerade jag. Orkade inte mer helt enkelt. Ena bröstet var så fullt att det värkte att ligga på sidan så tillslut gav jag honom. Han åt glupskt i cirka 5 min och sen släppte han och sträckte på sig. Då la jag snabbt ner han i sängen och sen somnade han utan buff eller nåt annat. Alltså helt nöjd! Han gjorde lite ljud och pratade med sig själv men inga ledsna ljud. Nu undrar jag lite vad det här betyder!

Det känns ju på nåt sätt som att han var hungrig eller törstig eller nåt så att han inte kunde sova? Eller? Han var ju fortfarande vaken när jag la ner honom i sängen. Han tar inte nappflaska när han ligger ner i sängen, det försöker jag alltid med först. Jag har alltid vatten med till sängen, men han vägrar ens smaka på vattnet! Vad tror ni? Tror ni han kan ha varit hungrig eller törstig. När jag gav honom bröstet hade det ändå gått 5 timmar ju…

8 Comments

 • a

  Bröstet innebär ju trygghet. Jag har varit vake med A i 1 timma, innan det massa uppvak. Gav bröstet tillslut, verkade nöjd, la ner henne, o hon somnade. Tror ute hon var hungrig. Utan hon somnar alltid snabbt efter att ammat, räcker med 1 min. Nu kan ju självklart jag inte sova. Sen har A bara ammat under dagen o helamning har jag inte gjort sedan 2 månader så min man tyckte jag skulle amma nu på natten.

 • Leila

  Men Emma, jag förstår inte varför du ska plåga din son på det sättet? Han är ju inte ens 1 år ännu. Förvisso kan jag förstå att du inte vill amma hur länge som helst, men att tvinga barnet till ngt som inte är naturligt för honom (i dagsläget) verkar så jobbigt (för alla parter).

 • Alma

  När jag slutade amma helt var dottern 14 månader.
  jag trodde att hon skulle amma för evigt eftersom hon ammade varje timme (kändes det som). Hon hade tänder och det bets mkt under amning.
  När jag bestämde mig att sluta helt så gick det hur bra som helst nästan direkt. Jag tänkte inte på trappa ner utan ville sluta helt på en gång. För henne funkade det men inte för mig. Jag mådde dåligt och ena bröstet var sprängfylld. Så hon fick amma innan läggdags i 2-3 dagar. Och därefter var det slutammat för oss. Kanske är inte din son redo riktigt än. Och har behov av amning litet tag till..? Jag blev överaskad att det gick så lätt för det kändes som att det skulle bli svårt för hon ville amma jämt.

 • Ayse

  A vaknade massor med ggr inatt. Gav
  Napp o hon somnade om men fick ändå amma 3-4 ggr. Att trappa ner amningen har ite inneburit att vi fått mindre uppvak. Några enstaka ggr kanske. Hon accepterar också
  Med nappen för att somna om vilket hon inte gjort innan. Det är så svårt att veta om det är hunger. För
  2 veckor sedan somnade A om endast om
  Hon ammadess, varje timma. Var det hunger då? Knappast. Nu kan hon ibland somna om med napp. Det var mer
  En ovana att alltid somna om med tutten som jg var tvungen att bryta.

 • Emma

  Leila: Onödigt att säga att hon ”plågar” sin son. Har man inget KONSTRUKTIVT att säga utan att pika och ge dåligt samvete så tycker jag man kan strunta i att kommentera. Emma du plågar inte alls din kille! Du ska göra det som känns rätt för dig, om det är att amma tills han är 1 eller 3 år eller sluta imorgon så är det upp till dig och ingen annan. Massa kramar till er!

 • Hanna

  Men stackars Lucas 🙁 är det helt omöjligt att fortsätta samsovningen? Han kommer ju gå igenom mycket nu med eran resa till Brasilien å allt. Han kanske behöver den extra tryggheten då?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.