Okategoriserade

Lucka 5 är öppen!

Godmorgon allihopa!

Äntligen fredag och vi öppnar lucka 5!

Bloggjulkalender Lucka 5

Foto: Makalösa Minnen

Dagens lucka sponsras av Gravyrbutiken.se

I dagens lucka kan ni vinna söt sparbössa i rosa eller blått med valfri gravyr, värde 415 kr!

20141125-214038-78038049.jpg

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och motivera kort varför du tycker det är viktigt att lära barnen att spara.
 • Svara på utslagsfrågan: Vi har en stor rosa spargris, hur mycket tror ni att vi har sparat i den just nu?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

47 Comments

 • Tatyana

  Jag tycker att det är viktigt att lära barnen pengars värde. Om dom sparar pengar som dom sedan får köpa något för förstår dom kanske att saker kostar och att man inte bara får dom gratis.

  Jag tror att ni har 657 kronor

 • Anna

  Hej! Tycker de är viktigt att man lär barnen spara (med riktiga pengar) eftersom pengar (i och med kort, Swish osv) blir alltmer abstrakt. Sen är de också viktigt att man lär barn att man inte kan få allt (och inte på en gång). Tror ni har 735 kr i sparbössan.

 • Mari

  har tipsat
  jag tycker det är viktigt att lära dem att spara för att förstå pengars värde. Kanske finns en viss sak de vill ha (ex spel) så får de spara pengar för att köpa just det. Och jag tror att barnen blir extra glad för att de själv har sparat ihop pengarna till just den saken.
  Jag tror det är 213 kr i den.

 • Caroline, i väntan på nummer tre!

  För att lära barnen pengarnas värde, att man inte kan få allt man pekar på och att man får jobba för att nå sina mål. Därmed spara pengar för att köpa det man önskar sig.

  Utslagsfrågan, jag tror ni har 2746kr i eran stora spargris (och hoppas att det inte är bara jag som pressar ner sedlar i spargrisarna)

  Håller tummarna, sonen fick en spargris när han var liten som han spar pengar i, men dottern fick aldrig någon så det är på tiden att hon också får börja spara lite 🙂

 • Jenny

  Det är viktigt för att barnen ska förstå pengars värde, att man måste spara till sådant man vill ha och att man inte kan köpa allt man pekar på.
  Jag tror att ni bara har spargrisen som prydnad och att den innehåller 0 kr.

 • jenny

  Jätteviktigt att se att faktiskt pengar försvinner när man köper något! Dessutom är det ju faktiskt roligt när man kan köpa det man sparat ihop till!

  Jag gissar på 3026

 • Ulrica Mickelsson

  Tycker att de är viktigt i dagens samhälle hålla något riktigt abstraxt. Man kan inte få allt på en gång. En spar bössa gör att man oxå kan öppna och räkna hur mycket mer man måste spara ihop. Kan oxå användas som belöning system

 • Linda öster

  Halloj! En sparbössa är både ett pedagogiskt och ett roligt sätt för barnen att lära sig vad pengar och ett sparande innebär/betyder. Att sätta upp ett mål med sparandet så att det också känns meningsfullt att stoppa ner pengar i bössan kan vara en ide. Jag tror att ni har 1676 kr i eran sparbössa.

 • Annika

  Jag tror ni har 333 kr i sparbössan! Jag tycker det är viktigt o lära barnen spara o på så vis uppskatta det de vill köpa mer, o förstå värdet av pengar o att pengar inte bara är siffror som finns hur mkt som helst av, utan att det kan ta ett tag o spara till det man vill. Håller tummarna för vinst – skulle gärna vilja ge den fina sparbössan till min son Ted <3

 • Joanna

  Jag tycker det är jätteviktigt att visa barnen att saker inte är gratis. Att man inte bara kan peka och få utan att det kostar pengar. Visa att ju mer man sparar desto mer kan man köpa/unna sig. Minns själv när jag var liten hur stolt jag kände mig när jag köpte något för ”egna” pengar. Vi hade det ganska tufft ekonomiskt så för mig har pengar alltid varit en lyx och det har lärt mig mycket, något som jag vill kunna förmedla till mina egna barn utan att behöva vända på slantarna varje dag och ha det så tufft jag själv hade det.

  Tror ni just nu har 1 kr i spargrisen!

 • Jessica Nilsson

  Jag tycker det är viktigt för att barn idag ska lära sig pengars värde! Så lätt att köpa en massa saker på kredit och jag som förälder måste ta mitt ansvar och visa att sparar man kan man köpa det man vill ha! 🙂 jag tror ni har 1314 kronor 🙂

 • Malin Svensk Björck

  Hej!
  Jag tycker det är jätteviktigt att lära barnen vikten av att spara och värdet av pengar. Att man inte kan få allt man vill ha utan att man måste spara till det.
  Lär man dom det så har man gett dom stor hjälp inför vuxenlivet.
  Tror ni har sparat 3810 kr i er spargris

 • Celina

  Hej,

  Jag tycker det är viktigt att barn får lära sig från början att ingenting är gratis. Vill du ha något lite dyrare får du spara ett tag för att komma dit men desto roligare när du väl köpt det. Istället för att köpa småsaker hela tiden.

  Jag tror ni har sparat 2250 kr.

 • Lilla Malin

  Delat har jag redan gjort 🙂

  Sen tycker jag att det är viktigt att lära barnen att spara på grund av att jag tror att de klarar sig bättre i livet senare. Min mamma gick igenom inkomster och utgifter med mig någon gång på högstadiet och då fick jag se vad allt vi gjorde verkligen kostade. Det fick mig att öppna ögonen lite. Sen tror jag absolut att barnen tar efter föräldrarna så om vi visar att vi kan spara, då vill barnen göra det också.

  Som svar på utslagsfrågan: 3450 kronor

 • anneli

  Jag tror ni har 2768kr i spar bössan.
  Vill lära min dotter att saker kostar pengar och glädjen av att lyckas spara ihop till något man verkligen vill ha.

 • Emma J

  Det är viktigt att lära ut att vill man ha något så får man spara för att få det och välja bort andra saker som man inte lika gärna vill ha. Det är viktigt för att man ska kunna klara sig själv som vuxen utan att hamna i ”Lyxfällan”.
  Jag tänker chansa på att ni har 1748 kr i sparbössan.

 • Erika Alexandersson

  Jag har tipsat tidigare.

  Det är viktigt att lära barnen att pengar inte växer på träd och att man inte kan köpa allt man vill ha hela tiden för då får man aldrig råd men det där riktigt dyra grejen som man så länge längtat efter att få köpa. Man ska lära barnen att det är roligt att spara 🙂

  Jag gissar på 2145 kr 🙂

 • Marie Alvas mamma

  En sparbössa står på Alvas önskelista. Denna var ju sååååå fin!
  Allt kostar pengar och man kan inte köpa allt man vill ha. Genom att spara pengar och kanske hjälpa mamma och pappa med något för att få en peng till sparbössan tror jag hjälper barn att förstå att det krävs både tid och jobb för att få en sak. Ännu viktigare idag när det mesta betalas med kort, det är ju knappt man har koll som vuxen på pengar.
  Jag tror ni har 4007 kronor i er spargris.

 • Nina Lundberg

  Vilken finsparbössa 🙂
  Jag tycker de är viktigt att barnen förstår att man inte alltid kan köpa nya grejor när en sak går sönder. Så de lär sig vara rädda om sina egna och andras saker precis som jag själv lärde mig av mina föräldrar.
  Tror de är 455 kr i sparrgrisen.

 • Annika - drömmen om 11 barn [med julkalender]

  Fina sparbössor det där – isabella önskar sig en rosa 😉
  Jag tycker att det är viktigt att lära barnen att spara redan från början för att visa just att om man inte spenderar alla pengar direkt, på saker man kanske inte ens behöver, så kan man få nåt mycket större som man faktiskt verkligen VILL ha. Ingenting är omöjligt att spara till!

  Jag tror att ni har sparat 1013 kr!

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se

  Tipsade på facebook tidigare, tror du fått länken skickad i första eller andra tävlingen?

 • isabell

  Dr är viktigt så dom senare livet bättre kan hantera pengar och lär sig värdet av pengar redan i tidig ålder. Och även tålamod.
  Ni har nog sparat 2000

 • Anna Malin R

  Att lära barnen spara tidigt är något som för vår familj är givet,
  det ger dem en känsla av pengars värde och en stabil grund för resten av livet!

  Jag tror ni har sparat 312 kronor 🙂

 • Malin

  Säger somså mång andra, sparbössor och vetskap om pengar är ju guld!
  Jag misstänker att det ligger en guldpeng i den för tur och att sparade pengar finns säkert på banken!

 • Carola

  Min dotter har faktiskt önskat sig en sparbössa i julklapp och denna vore perfekt. Jag är ekonom i grunden och tycker att det är viktigt med ett bra pengatänk. Idag är det så lätt att tex ta sms-lån och samtidigt blir det här med pengar så abstrakt när man handlar med kreditkort och överför pengar med Swish, så man måste komma tillbaka till grunden och lära barnen vad riktiga pengar är och vad de är värda.
  Jag gissar att ni har 1218 kr i spargrisen.

 • EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

  Det är viktigt att barnen förstår att man måste jobba för att få saker, saker trillar inte bara in. Jag är livrädd för att barnen skall flytta hemifrån men ändå inte klara sig själva. Det är oerhört viktigt att de vet vad som är viktigt och måste betalas först innan man kan göra roliga saker.

  Jag har delat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/05/lucka-5-hos-pa-smallen-512/

  Har tipsat tidigare på min instagram

 • jacquline

  De är superviktigt att lära barn värde av pengar eftersom ingenting kommer gratis här i livet. Man måste jobba för pengar och för sin överlevnad.

  Jag gissar på att ni har 1632 kr sparade:)

 • Linnea j

  Lära dem att allt kostar och att man måste arbeta för att kunna handla, tycker jag är så viktigt. Lätt för barnen att tro att det alltid finns pengar på korten!

  Gissar på 29:-

 • Mirjam

  Jag är gärna med och tävlar! Tycker det är viktigt att barn lär sig att spara eftersom det blir allt viktigare senare i livet – är man inte bra på att spara kan det sluta med att pengarna inte räcker till till viktiga saker.
  Jag tror att ni har 2100 kr i spargrisen. 🙂

 • Lina

  Det är viktigt att lära barnen innebörden av sparande och pengars värde för att de själva en dag kommer bli stora och få egna barn, ha eget hushåll etc och då måste man redan tidigt lära dem att allt inte kommer gratis. Precis som mina föräldrar lärde mig hoppas jag att jag kan lära mina barn värdera vad som är viktigt i livet, och det är inte prylar även om man ibland måste få unna sig något. 🙂 Sparar man i bössan så kan man tex köpa en fin leksak! 🙂

  Jag tror ni har samlat ihop 847 kr.

  Delat bild från denna tävling och länkat till blogg och instagram på min egen instagram där jag heter sallberglina.

 • My Thulin

  Jag tykcer det är viktigt för att man lär barn också pengars värde, att de kan vara bra att ha lite extra när man vill köpa något som kostar mer än vad man brukar handla!
  Jag tror ni har 846 kr

 • Sanna

  Jag är gärna med och tävlar, och jag tycker det är viktigt att redan ifrån start lära barnen pengars värde och att det inte ramlar ner ifrån ett träd. Utan att man får spara, jobba och slita för det man vill ha och att ibland går det snabbt, medan det ibland tar lite längre tid beroende på vilket mål man har.

  Lär man barnen redan ifrån början värdet utav pengar, så tror jag det är en erfarenhet och lärdom barnen tar med sig in i vuxenlivet sen också.

  Gissar på att ni har 1453 kr i sparbössan.

  Har delat och tipsat om din kalender offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 • Maddie

  Jag skulle vilja ge den rosa sparbössan min dotter Lilly för att lära henne ”att den som spar, hon har” och ”många bäckar små gör en stor å”. Förhoppningsvis lär hon sig att ta långsiktiga bra beslut, och att det får bygga lite självförtroende att klara av det hon tar sig an i framtiden.
  Har skrivit en litet passande dikt också 🙂

  Till Lilly:
  My most precious jewel and pearl,
  you are, my little baby girl.
  I will always remember,
  that rainy day in September.
  Because you Lilly May,
  you were born on that day.
  A pink moneybox for your coin savings,
  with ”Lilly, 29 september” as engraving.
  A gift for all the joy you give,
  and the new happy life, I now live.

  Har tipsat om din julkalender på instagram, @madeleinewedlund
  Gillar dessutom gravyrbutiken på FB (Madeleine Wedlund)

 • Viktoriae

  Jag tycker det är viktigt att de lär sig det tidigt så att de kan förstå varför man inte alltid kan köpa allt och att det är kul att spara så man kan göra nåt roligt:) jag gissar att ni inte lagt några pengar i sparbössan än:)

 • Sara K

  – Jag har delat tävlingen här: https://www.facebook.com/sara.kramer.334/posts/10152833236551628
  – Jag tycker det är otroligt viktigt att barn får lära sig om pengar och dess värde, och just därför har jag redan från att sonen (som är drygt 6 år nu) var liten pratat ganska öppet om pengar och våran ekonomi. Han vet att han får spara sina pengar om det är t.ex ett stort och dyrt lego-bygge han vill köpa och han sparar för fullt just nu.. Tidigare har han sparat ihop till ett bygge som kostade 1200:-, och vilken lycka när han äntligen kunde köpa bygget för sina EGNA pengar 🙂 Tror det är viktigt för lärandet att de får spara själva och att få längta till nånting, att det inte bara är att köpa så fort man vill. Jag tror det stärker barnens självförtroende och självkänsla, just att de får känna att DE har köpt den här leksaken helt själv med EGNA pengar 🙂

  – Jag tror ni har 833:- i eran spargris.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.