Lucka 10 är öppen!

Godmorgon allihopa!
Redan dags för lucka nummer 10! Tiden går snabbt när man har roligt!

 

Lucka 10

 
Bakom dagens lucka hittar vi GravidochBarn.se och en tävling där en av er vinner ett Barnhälsokit från Tommee Tippee, värde 299 kr!

20131201-185413.jpg

Kitet innehåller det mesta du behöver för ditt barn och allt är snyggt förpackat i en behändig zip-up-bag
– Digital febertermometer (för munnen)
– Nässug
– Nagelfil
– Nagelklippare
– Mjuk hårborste
– Kam
– Liten nagelsax
– Tandborste

 

Det enda ni behöver göra är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se
 • Utslagsfråga: Hur många nappar har vi här hemma? (jag räknar ej nappar till flaska)
 • Kommentera inlägget och skriv vad är ditt bästa feel-good-tips när ditt barn är krassligt?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

Relaterade Inlägg

41 Kommentarer

 1. Sofie

  7 nappar. Jag ger mina barn extra mycket närhet när dom är sjuka. Om min äldsta blir dålig på att äta så får hon önskekost till hon blivit pigg igen. Titta på film å mysa i soffan. Och den lilla ger jag närhet till hon blev rejält förkyld för en vecka sedan med falsk krupp å så. Då gick jag runt med henne i bärselen en hel natt för hon ville vara då nära mig samt vara upprätt.

  Svara
 2. Frida

  Gissar på 11. Bästa myset (om de inte är jättedåliga) är att tappa upp ett varmt vad och bada tillsammans. Lättar i deras näsor, värme är alltid gött och mys att bada tillsammans.

  Svara
 3. Tina Carlström

  Jag tror ni har 12 nappar.
  Har delat sen innna på FB, Tina Carlström.
  När barnen är krassliga blir det mys i soffan med film och sockerdricka. Ibland lägger vi pussel och så äter vi mycket frukt. Barnen får bestämma mycket efter vad de orkar och känner för.

  Svara
 4. Emely Tuväng Korabik

  Jag är med.
  Jag gissar på att ni har 3 nappar, för jag har för mig att Lukas inte tar napp men att ni har försökt med det så ni har nog några hemma iallafall!

  Mitt bästa tips är mycket närhet och sen Hipps baby-te, speciellt om barnet verkar ha ont i halsen. (Finns dock inte att köpa i Sverige).

  Svara
 5. Angelica

  1 napp!
  Åh min prins har inte varit sjuk ännu.
  Men när han har haft sina utvecklingsperioder så har han fått sova i min famn. Jag har sjungit och läst sagor.
  Han är 3 mån nu 🙂

  Svara
 6. Jessica j

  Gissar på 2 st nappar!
  Min lille (6månader) har precis åkt på sin första riktiga förkylning, och han vill bara vara nära, så mitt tips är att släppa allt man håller på med och ge tiden åt sin bebis, vill han/hon vara nära, låt dem få vara det! Jag brukar även lägga några böcker under benen på spjälsängen (huvudänden). Bebisen få lättare att andas när de inte ligger helt plant 🙂

  Svara
 7. Anna

  Tror ni har fyra nappar. Mitt bästa tips är att ha barnet i famnen då man gunga i gungstol (om man har en sådan), närhet och rörelse utan att man behöver gå runt och bära på dem.

  Svara
 8. Marie Alvas mamma

  Jag tror Lucas har 8 nappar. Mitt bästa tips är att läsa sagor tugga på något kallt tex kylskåpskallt äpple och mycket mys. /Marie Sjöström

  Svara
 9. nickih

  Jag gissar de 3 nappar man får i gravidboxarna.

  När de små är sjuka så är massa närhet det bästa och ett skönt bad gärna tillsammans med mamma eller pappa.

  Svara
 10. veronica laestadius

  Gissar på 6 st nappar. Det bästa när man är sjuk oavsett ålder är ju att bli ompysslad. Mys i soffan med mamma och pappa med favoritfrukten (fryst så svalkar det en febrig bebis).

  Svara
 11. Mirjam

  Jag är gärna med och tävlar! 🙂 Skulle gissa på 14 nappar. Mitt bästa tips är att sätta på favoritfilmen och skiva upp olika frukter på ett fat. 🙂

  Svara
 12. Jenny Olsson

  Jag får gissa på 13 då!:-)
  Ipren eftersom att det är namnam här! Den blir det mest lugna lekar med bondgårde djuren!

  Svara
 13. Erika

  Gissar på fyra nappar.
  När Lova (tre månader) fick feber av vaccinationen bunkrade jag upp med godis och tidning (till mig) för att kunna sitta och ha henne i famnen hela dagen i soffan. Gärna hud mot hud också. Skapade, lugn ro och trygghet för henne.

  Svara
 14. Catrin

  Jag vet ju att Lucas inte tar napp, men ni har säkert provat med en del, så kanske 8 st! Vår dotter är ju bara 6 mån, och de gångerna hon varit hängig så har det varit mys och närhet som varit trösten ( och amning). Så mitt tips är att låta barnet vara nära. Sitta i soffan och mysa tillsammans 🙂

  Svara
 15. JoHaNNa - Julkalender på bloggen

  har delat din kalender både på blogg och på fb: Johanna Hellberg

  jag tror ni har 12 st nappar hemma 🙂

  när jag var barnflicka så brukade jag klappa barnen lätt över ögonen när dom mådde dåligt. dom kände sej trygga och somna tillslut. för sömn är jue alltid ett feel good tips 🙂

  Svara
 16. Joanna Doweyko

  Jag gissar på 4 nappar!

  Passa på att mysa mycket. Inte för många aktiviteter utan bara sitta hemma i soffan med filtar och gosedjur. Läsa böcker, se en film eller bara sova en stund tillsammans.

  Svara
 17. Sanna

  Jag gissar på 10 stycken nappar.

  Mitt bästa tips är att ta det lugnt och strunta i alla måsten. Ta ett varmt bad, läs böcker och slappna av.

  Kram Sanna

  Svara
 18. MariaM

  Jag tror ni har 17 st nappar 🙂

  Mitt bästa tips är tålamod, dator och glass! Tja, det säger sig självt hur jag tänker va? 🙂

  Mvh Maria

  Svara
 19. Jenny

  Jag gissar på 7 nappar. När min dotter som är 7 månader är sjuk så kryper vi upp i soffan under en gosig filt och läser saga och bara myser. Det blir mycke närhet och försöker pussa bort det onda för när man är sjuk vill man ju bli extra omhändertagen.

  Svara
 20. liselotte

  Jag är gärna med och tävlar. Har tipsat tidigare. Gissar på att ni har 12 nappar. Mitt bästa tips är att mysa, inte tänka på att få gjort saker utan bara ägna tid åt varandra. Äta en glass, och försöka få i dryck. Mvh Liselotte

  Svara
 21. Caroline, 20 och blivande tvåbarnsmamma!

  Nu var jag för snabb, men mitt bästa tips är att höja sängen, sovklossarna är toppen! Jag snyter alltid Elias näsa med våtservetter och upplever att han inte blir lika röd och irriterad av det som han blir av torra mjuka näsdukar. Vi ger välling (Han äter inte det i vanliga fall) men det är lätt att få i sig om han inte får i sig vanlig mat. Viktigt att barnet får i sig mycket vätska, ha flera flaskor/glas ståendes lite överallt så barnet dricker. Vätskeersättning är bra att ha hemma. Vi är inte lika hårda med rutiner och passar på att mysa mycket! 🙂

  Svara
 22. Anita

  Jag gissar på 10 nappar. Mitt bästa tips är sång och ha henne i famnen.Emma blir så lung. Konstigt nog, jag har ingen sångröst och det låter förjäkligt. 🙁 Men tjejen bryr sig inte, för henne är det den finaste röst som finns och det gör mig glad. 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här